Сад-музей Адачі в Японії

Японія дуже насичена своїми різними прекрасними садами, кількість яких налічує близько 800, однак найкращим вважається сад під назвою Адачі. Сад по-справжньому чудовий, проте прогулюватися по його території забороняється. Милуватися його красою можливо тільки в спеціально відведених панорамних майданчиках через великі вікна і тому цей сад швидше правильно буде називати садом-музеєм, який заснував науковець і ентузіаст японського традиційного саду Адачі Дзенко.

Художній музей Адачі було засновано на початку 80-х років минулого століття недалеко від Токіо. Щоби створити таке чудо Адачі Дзенко по всій Японію збирав найбільш підходячі на його думку сорти моху, види хвойних дерев та каміння, і пізніше органічно поєднав у створеному ним саді кращі традиції японського традиційного садового дизайну і високого мистецтва.

Варто відмітити, що тонка вишукана японська естетика відобразилась в багатьох мистецьких сферах, цінується вона і в дизайні інтер”єру, а тут  http://newdesign.com.ua/stati/yaponskij-dizajn-interera/ ви зможете побачити кращі його зразки.



Музей займає понад 160 тис. квадратних метрів території і включає в себе 6 різних садів: традиційний сад, Juryu-чайний сад, сад білих каменів і соснових дерев, сад мохів, сад з водоспадом і сад зі ставком. На додаток до садів у Художньому музеї Адачі знаходяться картини кращих художників Японії і всього світу, і інші предмети мистецтва Японії.

Сад Адачі безсумнівно є справжньою насолодою для людських очей, душі і настрою! Тут є ставок з гігантськими коропами, незвичайний водоспад висотою 15 метрів, створений в 1987 році, який чудово поєднує між собою всі шість садів.

Незважаючи на те, що гості позбавлені можливості насолодитися більш тісним контактом з об’єктами саду, він все-одно привертає величезну кількість туристів, адже його незрівнянна енергетика гармонії природної краси неймовірно сильна, така, що навіть скло оглядових майданчиків приховати не може.

Американський журнал Journal of Japanese Gardening щорічно в січні називає 50 кращих японських садів, і протягом вже 11 років сади Адачі тримають першу позицію у цьому списку. Їх визнають найпрекраснішими в країні.

заставка на рабочий стол аквариум