Унікальний швейцарський годинник Jaquet Droz Bird Repeater

Швейцарський годинник – світовий символ високої якості, точності і гарного смаку. Чудові дизайнерські годинники під назву Bird Repeater представила відома швейцарська компанія Jaquet Droz. Всі її колекції відрізняються дорогим ексклюзивним дизайном і особливою вишуканістю. Серія Bird Repeater випущена обмеженим числом в шістнадцять примірників. Це дійсно унікальна колекція!

Годинники Bird Repeater віддають шану засновнику компанії П’єру Жаке-Дро, який був піонером в області автоматонів (автоматизованих статуеток), створенням «живої» пари синичок, птахів з його рідної області в Швейцарії. Механізм годинника укладено в 47-міліметровий корпус з рожевого золота. Модель представлена на чорному ремінці зі шкіри алігатора, а кожен примірник має свій серійний номер, вигравіруваний на задній панелі.

Основна родзинка цих годинників — пташки на циферблаті, який зроблений вручну і має неймовірну деталізацію, демонструючи дивовижні навички та уяву майстрів Jaquet Droz. Циферблат, виконаний з перламутру є прекрасним тлом для фігурок птахів, виконаних вручну.

На створення годинників Bird Repeater майстри Jaquet Droz витратили кілька років. По результату роботи видно, що їх кропітка праця не минула даремно. За орнітологічної сценкою, що розгортається на циферблаті, люди спостерігають затамувавши подих. Дивіться самі:

Циферблат годинника став будинком для пари пташенят, які сидять у гнізді, а також пари механічних синичок, що опікують своїх дітей і оживають, коли спрацьовує репетір. Разом зі звуками гонгу на циферблаті починається вистава: синиця-мати годує дитинчат, а батько дбайливо прикриває крилом пташеня, що тільки-но вилупилося з яйця. Зворушлива сцена розгортається на тлі пейзажу, над яким працював гравер, емальер і для створення якого використовувалися онікс і перламутр. Обертовий в лівій частині циферблату диск створює ілюзію падаючої води.

Модель випущена в двох версіях: корпус однієї виготовлений з червоного золота, інший – з білого золота, яке додатково декороване діамантами. Всього випущено 8 годин в червоному золоті (ціна $472,500) і 8 екземплярів в білому золоті ($493,500).