Створено вільну державу Ліберленд: «Живи і дай жити іншим»

У числі віртуальних держав (мікронацій) поповнення. 13 квітня 2015 року утворена нова країна Ліберленд на нічийній території площею 6 км2 між Сербією і Хорватією (так сталося, що вони не претендують на цей шматочок лісу). Девіз нової країни: "Zit a nechat zit" - "Живи сам і давай жити іншим".

Если Вы вознамерились купить оффшорную фирму ICF Legal окажет всестороннюю юридическую помощь в оформлении надлежащих документов, ускорения сделки и минимизации издержек.

Ліберленд (який стане державою, якщо отримає офіційне визнання ООН) зараз є однією з 400 карликових країн у світі. Деякі з цих мікродержав знаходяться на територіях США, Франції та Новій Зеландії, а також на знаменитій плавучій платформі Sealand.

Однак отримання офіційного статусу - це зовсім інша справа. Згідно з міжнародними нормами, щоб бути офіційно визнаним, держава повинна виконати чотири умови: мати постійно проживаюче у ньому населення, чітко визначені межі, діючий уряд і здатність встановлювати відносини з іншими країнами.

У світі існує лише 30 офіційно визнаних мікродержави, і, швидше за все, офіційний статус Ліберленду не світить. Тим не менш, 31-річний самопроголошений президент Віт Йедличка сповнений амбіцій і налаштований досить рішуче. Він хоче, щоб Ліберленд розширювався і приєднався до когорти своїх побратимів - Монако, Ліхтенштейну, Андорри і інших..

На офіційному сайті Ліберленда йдеться, що метою цієї держави є “створення суспільства, де чесні громадяни будуть гідно жити без драконівських обмежень і неефективних податків”.

Податки пропонується зробити необов’язковими, щоб звести вплив держави на життя його підданих до мінімуму. На сторінці Ліберленду у Facebook вже навіть опублікувано план міста.

“Ми сподіваємося створити останню державу на планеті, - сказав Йедличка в інтерв’ю каналу Fox News минулого місяця. - Ми беремо за основу кращі положення американської конституції і принципи свободи особистості”.

Ліберленд розраховує залучити 5,000 громадян і надати право на отримання громадянства ще для 30,000 осіб до кінця року. Засновники держави стверджують, що їм вже надійшло 250,000 заявок від бажаючих. Якщо вам ще цікаво, то все, що вам треба зробити, це заповнити онлайн-анкету на сайті Ліберленда, прикріпити скан-копію посвідчення особи і написати супровідний лист.

Серед інших критеріїв присудження громадянства - відсутність зв’язків з неонацистами і судимостей за тяжкі злочини, і, звичайно, повага по відношенню до інших людей.

Та й кругленька сума на банківському рахунку, мабуть, теж не завадить.