Унікальна геліоелектростанція Gemasolar в Іспанії

У 2011 році в Іспанії з'явилася перша в світі сонячна електростанція, яка здатна працювати не тільки вдень, але і вночі. Ця сонячна електростанція максимальною потужністю 19.9 мегавати виробляє 110 гігават-годин енергії на рік. Виглядає сонячна електростанція Gemasolar дуже вражаюче — вежа, висотою близько 200 метрів, оточена 2 650 дзеркалами по 96 кв. м. площею кожне. Загальна площа «дзеркального поля становить приблизно 185 гектарів.

Якщо вам потрібні якісні зварювальні інвертори, тут http://sea-tools.com.ua/catalog/svarochnoe_oborudovanie/svarochniy_apparat_invertornogo_tipi ви знайдете дане обладнання по найкращій в Україні вартості. Крім того, в інтернет-магазині sea-tools.com.ua завжди в наявності широкий асортимент надійного ручного інструменту, садо-городнього інвентарю, товарів для дому.

Gemasolar - це перша в світі комерційна концентраційна сонячноенергетична станція (CSP), яка використовує технології нагрівання сольового розчину і центральної вежі-ресівера. Значимість цього проекту номінальною потужністю в 19.9 мВт в його унікальності: він відкрив нову сторінку в сфері термосонячної генерації. Електростанція виробляє приблизно 110 гВт/год енергії в рік, а розташована на 185 гектарах землі в Андалузії (Іспанія).

Центральний теплозбірник, наповнений розплавленими солями, дозволяє генерувати енергію незалежно, без додаткового надходження сонячної енергії, протягом 15 годин. Саме ця особливість — можливість функціонування в відсутність прямих сонячних променів — дозволяє електростанції Гемасолар працювати більш ефективно, ніж інші станції тієї ж номінальної потужності.

Таким чином, електростанція виробляє енергію цілодобово практично в будь-який день року, протягом близько 6500 годин на рік, в 1,5-3 рази більше, ніж будь-яке інше існуюче на даний момент джерело відновлюваної енергії. Цієї кількості електрики достатньо для забезпечення приблизно 25000 домогосподарств, що дозволяє скоротити викиди двоокису вуглецю в атмосферу на 30 тис. тонн в рік.

Енергія, що виробляється станцією Gemasolar, направляється по високовольтних лініях електропередач на підстанцію у Вільянуева-дель-Рей (Андалузія, Іспанія), а потім вливається в загальну енергомережу.

Сонячна електростанція Гемасолар була удостоєна премії Комерційна Технологічна Інновація 2011 року і Найбільш Ефективна Розробка Проекту 2011 року від US CSP Today.