Goodyear представив прототип автомобільної шини, яка виробляє електрику

Автомобільний світ продовжує пошук оптимальних шляхів вирішення проблем електромобілів. Концепт шин BH03 від Goodyear представляє собою спробу створення покришок, здатних генерувати електричну енергію за рахунок трансформацій під час їзди.

Власник автотранспорту, що цінує свій час і гроші з поміж величезного вибору шин обов’язково купить резину Сава, оскільки продукція власне цього виробника відповідає всім міжнародним стандартам якості, адаптована до суворих реалів наших доріг, і доступна в ціновому плані.

Як збільшити автономність електромобіля без додавання додаткових батарей? Для відповіді на це постійне питання шинний виробник Goodyear пропонує свій варіант. А що якщо частина енергії, необхідної для живлення приладів автомобіля або заряду батареї, буде вироблятися від шин?

На Женевському автосалоні 2015 компанія Goodyear представила оригінальний концепт шин, здатних самостійно генерувати електроенергію. В чому суть даної технології? Під час їзди, п’єзоелектричний компонент шин BH03 трансформує енергію, отриману в процесі деформації покришок, в електричну енергію. В припаркованому стані, електрика виробляється від тепла сонячної енергії, зібраному на ультрачорному термоелектричному покритті шин.

Новинка, розроблена в лабораторіях Goodyear, в Люксембурзі, також увібрала в себе інші сучасні технічні рішення від шинного виробника. Зокрема, внутрішня структура шини була виконана у вигляді трьохрозмірної сітки, здатної витримувати вагу автомобіля в разі проколу. Протектор був оснащений циліндричним каналом, що знижує ризик аквапланування, а також системою, що поглинає більшу частину дорожнього шуму.

«Незважаючи на те, що концепт BH03 не надійде найближчим часом в серійне виробництво», - зазначає генеральний директор Центру інновацій Goodyear у Люксембургу Жан-П’єр Жюзетт, - «ми впевнені, що він стане джерелом натхнення для подальших розробок, а відповідні технічні рішення знайдуть своє відображення у майбутніх серійних моделях покришок».