Лампочка, яка безперервно горить вже 110 років

Чи хтось чув про лампочки, які ніколи не перегорають? Можливо, такі і є, приміром, якісь ультрасучасні діодні. Але у світі є звичайна лампочка розжарювання, яка горить вже більше 110 років і не перегорає! Ця лампочка висить і горить в американському місті Лівермора, штат Каліфорнія. Лампочка розташована в пожежній частині цього міста.

З вигляду це звичайна лампа 4 вт, цоколь і патрон з вигляду теж звичайні. Відомо, що її виготовила компанія Shelby Electric Company, яка сама “перегоріла” через 10 років. Втім, розглянути поблизу вдається далеко не всім. Пожежники Лівермора дуже охороняють її. За чутками цю лампочку пожежним подарував якийсь бізнесмен, за іншими лампочка переходила з однієї пожежної частини в іншу, поки не потрапила до пожежників за адресою 4550 Іст-Авеню.

Сьогоднішнім охоронником лампи є енергетик пожежної частини Лінна Оуенса і він нею дуже пишається. Власники лампи і деякі її прихильники вважають, що її секрет є великою таємницею. І більше того, палаюча понад 110 років лампочка ставить у глухий кут багатьох вчених.

Втім, кілька років тому її секрет розкрив за півхвилини учасник передачі «Руйнівники легенд» Грант Імахара (Grant Imahara) коли майже випадково туди зайшов. Справа в тому, що спіраль розжарювання зроблена з вуглецю і має велику товщину, до того ж потужність лампи дуже маленька, і цілком логічно, що вона не перегорає, і буде горіти ще багато років. У всякому разі, так вони кажуть. Ще про неї відомо, що за 100 років вона не горіла всього 3 рази. У 1903 році 1 день і в рідкісні перебої 30-х і 70х років.

А ще це єдина лампочка в світі має власний сайт centennialbulb.org і навіть особисту веб-камеру, яка за нею стежить і ви теж можете подивитися на неї майже наживо прямо на тому сайті.

Ну і найцікавіше, що існує організація Livermore Lightbulb Centennial Committee (Ліверморський Комітет Вікової Лампочки) мета якої стежити і підтримувати горіння цієї таємничої і не в міру звеличеної лампочки.

Якісні світодіодні лампи загального призначення пропонує вітчизняний виробникТОВ «Телекомунікаційні Технології». На сайті http://jooby.com.ua/ua/lamp/ ви можете ознайомитись з конструктивними особливостями, а також перевагами використання даної лампочки.