Фінляндія. Фестиваль мобільних саун

Для жителів Фінляндії сауна – це не тільки чудовий відпочинок і вікова традиція, але і вагома причина влаштувати незвичайне торжество. Тільки тут проходить унікальний фестиваль мобільних саун, на який з'їжджаються любителі попаритися з усіх куточків Фінляндії, та й з інших країн світу.

Отож, у містечку Теува на узбережжі Ботнічної затоки кожен рік відбувається фестиваль розбірних саун. Цінителі парної вважають їх уже восьмим поколінням фінських бань.

Національне свято мобільних саун у Фінляндії відзначається з 2006 року, коли в ньому брали участь лише 18 саун. В 2008 році – 37, в 2009 році – вже 47 саун і 6 тисяч глядачів, у 2010 році – 54 сауни і більше 8 тисяч глядачів. У 2011 році у фестивалі взяли участь понад 60 саун. Кілька років в силу певних причин фестиваль не проводився, але організатори обіцяють обов”язково відродити цю добру веселу традицію.


Щоби прийняти участь у цьому фестивалі мобільні сауни можуть бути найрізноманітнішими за способом отримання пари. Їх головна особливість в тому, що вони повинні бути готові вирушити зі своїм власником куди завгодно, і бути в найкоротший термін готовими до застосування.

Поява таких саун пов’язано з бумом автотуризму. Подібні конструкції користуються популярністю у мисливців, рибалок, геологів і представників інших спільнот, пов’язаних з польовими умовами роботи. В більшості своїй, мобільні сауни створюються любителями-ентузіастами—затятими шанувальниками лазні і сауни.

За інформацією офіційного сайту фестивалю, черговий з’їзд мобільних саун повинен був пройти ще на початку серпня 2012. Але, на жаль, фотозвіту про нього поки немає. Зате є знімки конкурсантів минулих років. Зокрема, за 2010 рік.

Дійсно, тут є, на що подивитися. Тут ви можете побачити більш ніж 50 найрізноманітніших саун, які крім своєї основної функції можуть: їздити, косити траву, збирати врожай і навіть плавати. Основною метою даного фестивалю вважається ідея про те, що сауна повинна бути поруч, де б ти не був.


Все необходимое для обустройства бань и саун вы найдете в первом в Украине специализированном интернет-магазине SaunaShop. Кстати, только сейчас  на дымоход из нержавеющей стали выгодная цена, а на все вопросы касающиеся обустройства и приобретения аксесуаров для бань и саун в любое удобное время дадут исчерпывающие ответы наши опытные консультанты.