Українські стартапи запрошують допомогти у створенні київського Smart City

IT-волонтери та ентузіасти ініціативної групи Kyiv Smart City запрошують всі українські стартапи взяти участь у розробці систем «розумного міста» в українській столиці. Передбачається, що всі, хто побажає внести свою лепту в розвиток систем Smart City в Києві, можуть попрацювати над створенням єдиних стандартів розробки додатків і сервісів.

Якщо компанія займається розробкою сервісу або мобільного додатку на соціальну або міську тематику і їй не вистачає якихось відкритих даних – її представники можуть заповнити відповідну форму та заручитися підтримкою волонтерів. Звичайно ж, для того, щоб зробити щось корисне у цій сфері, потрібні толкові спеціалісти, а саме тут http://qastartup.com.ua/courses/sql.php ви зможете ознайомитись з діяльністю QA Start Up - навчального центру інформаційних технологій.

У свою чергу, розробники для Android/iOS/.NET вже зараз можуть долучитися до створення корисної документації. Наприклад, розробити матеріали, що описують принципи роботи з REST-сервісами на мові програмування C# (.NET).

У даний момент групі Kyiv Smart City потрібні фахівці, які можуть створити документацію по роботі з REST-сервісами для Android і iOS. Доступ до документації можна отримати на сайті проекту.

Раніше в столиці України презентували пілотний проект «Відкритий бюджет». Київ першим серед українських міст почав впроваджувати цю ініціативу в рамках концепції Smart City.

Київ першим серед українських міст почав впроваджувати цю ініціативу в рамках концепції Smart City («Розумне місто»). Як зазначив на презентації мер столиці Віталій Кличко, проект «Відкритий бюджет» дасть можливість кожному жителю міста проводити детальний і всебічний аналіз доходів і витрат муніципального бюджету. Таким чином, адміністрація столиці робить прозорою для громадян систему використання міських коштів.

Київська міськадміністрація вважає, що впровадження системи електронного бюджету дозволить виключити будь-які корупційні схеми або фінансові зловживання зі столичним бюджетом. Мер зазначив, що після приходу до влади в минулому році перше, чим зайнялася його команда це перевіркою витрачання бюджетних коштів за минулий період. За 3 місяці їм вдалося знайти 370 млн грн нецільового використання муніципальних грошей. Відтепер кожен киянин може стежити за тим, як наповнюється і витрачається бюджет.