У Тайвані готують хліб у вигляді кавуна

Літо зазвичай асоціюється у нас з освіжаючим смаком кавуна. Також подумали і в хлібобулочному тайванському магазинчику Jimmy’s, вирішивши відзначити цікаву особливість цього літа, як ніколи раніше — приготувати кавуновий хліб. Для того, щоб хліб виглядав як кавун, вони додали в тісто екстракти полуниці, порошок зеленого чаю і бамбукове їстівне деревне вугілля. А ви подумали, що цей хліб просто для краси?

Булочки з цукерками були частиною багатьох химерних ідей останнього часу, але кавуновий хліб поки що є найкращою з них. Чому такий ажіотаж? Кондитери застосовували барвники натурального походження для того, щоб надати ароматним булочкам схожість з апетитним соковитим літнім десертом. У спекотне літо на Тайвані насправді душно, і діти не бажають їсти хліб, а ось стиглі соковиті кавуни користуються особливою популярністю. Узявши на озброєння цей факт, кондитери пофарбували хлібну м’якоть в рожевий колір, а з допомогою зеленого чаю додали скоринці схожість з шкіркою кавуна, ну а ролі насіння взяла на себе харчова бамбукова вуглинка. Класна задумка! 

Зі слів менеджерів магазину Jimmy’s, новий винахід користується величезним успіхом у маленьких клієнтів. На смак він не схожий на кавун або на будь-який інший фрукт, якщо на те пішло, але сам вигляд чого вартує!


Цей привабливий кондитерський виріб з Тайваню підняв бурю в соціальних мережах, отримавши понад 6 мільйонів переглядів на YouTube, потіснивши з п’єдесталу круасани у вигляді пончиків і навіть різнокольорові листкові пиріжки, що донедавна були кулінарними хітами.

Маленька пекарня випікає близько 100 буханців або 1500 шматочків в день і все одно не можу встигнути за попитом. Так, вони розлітаються як гарячі пиріжки! Але не потрібно гнатися за удачею, щоб летіти в Тайвань, оскільки в інтернеті є багато домашніх рецептів, які можна використовувати для приготування власного кавунового хліба.