Закарпаття і Чернівці приєдналися до тестування 3G від «Київстар»

Компанія «Київстар» продовжує розгортати мережу 3G – зараз тестування проходить ще в двох областях України. У Закарпатській області мережа нового покоління тепер охоплює Ужгород та прилеглі населені пункти: Минай, Сторожниця, Оноківці, Розівка та Концово. У Чернівецькій області 3G тестують в Чернівцях і приміських селищах Годилів і Біла. Участь у тестуванні мережі приймають абоненти «Київстар», вибрані в цих дев'яти населених пунктах випадковим чином.

2% клієнтів отримають SMS із запрошенням приєднатися до тестування 3G. Вартість мобільного інтернету для них встановлено згідно поточного тарифного плану. Про результати тестування, а також про інші новини Чернівців, України і світу дізнавайтесь тут, будьте в курсі найважливіших подій з інформаційним агентством «АСС».

А нещодавно редакція imena.ua протестувала швидкість 3G-інтернету в різних районах Києва в різний час доби: вранці, вдень, ввечері і вночі.

Порівнювалась швидкодія, вартість і якість покриття наступних операторів: life:), «Інтертелеком», «Київстар», «МТС Україна» і «Трімоб».

В даний час найбільш дешеві тарифи на 3G-інтернет і досить стабільну швидкість пропонує «Інтертелеком», при цьому оператор вже експлуатує мережу із загальнонаціональним покриттям. На другому місці за цінами слід «Трімоб». До речі, тільки ці два оператори пропонують безлімітні тарифні плани. У той же час обидва провайдера використовують не саму швидкісну на сьогодні технологію зв’язку, а «Трімоб» ще і відрізняється дуже слабким покриттям.

Очевидно, що майбутнє все-таки за гравцями ринку, застосовують новітню технологію HSPA+. По швидкодії тут поки що лідерські позиції утримує Life:), «Київстар» трохи відстає. Оцінювати пропускну здатність радіоканалів «МТС Україна», яка розгорнула тільки внутрішні мережі 3G, не зовсім вірно, адже велика частина абонентів зацікавлена саме в зовнішньому покритті (всередині ТРЦ та інших приміщень зазвичай доступний Wi-Fi). Оператори «великої трійки» поки пропонують дуже високі тарифи на 3G-інтернет, вони на порядок дорожче, ніж ціни від «Інтертелеком» і «Трімоб». Але є підстави вважати що по мірі будівництва мереж і підключення нових абонентів тарифи на 3G будуть стрімко знижуватися.