Скляні куполи офісу компаній Pons і Huot

Боротьба з обридлим всім робочим інтер'єром призводить до безлічі дизайнерських рішень, серед яких зустрічаються досить божевільні варіанти — наприклад, офісні місця в оранжереї у звуконепроникних прозорих "бульбашках", або під землею в колишніх шахтах, де повно вільного простору. У парижському офісі компаній Pons і Huot у кожного співробітника є власний купол, який є його маленькою фортецею.

Центральний офіс двох французьких компаній Pons і Huot (540 кв. м) розташувався в покинутій промисловій будівлі кінця XIX століття на площі Place de la bataille de Stalingrad у десятому окрузі Парижа. Реконструкція гігантського ангара з системою чавунних колон, приписуваних Гюставові Ейфелю, і аркадою, що підтримують скляний двосхилий дах, була довірена архітектурному бюро Крістіана Поттгіссера (Christian Pottgiesser).

Оцінивши вражаючий масштаб конструкції з його світлоносною стелею, суворою прямолінійністю і невідповідною людині висотою перекриття, французький проектувальник придумав оригінальний хід організації цього «пантагрюелівського» простору. Він вмонтував всередину відновленого історичного каркаса дворівневий дерев’яний модуль з масиву дуба (1,7 м заввишки, 22 м довжиною і шириною 14 м), який моментально перетворив бездушний індустріальний блок у футуристичний ландшафт, доповнений вісьмома чудовими ставними деревами фікуса панда.

На верхньому рівні модуля під прозорими кабінами-«бульбашками» з плексигласу розмістилося вісім робочих місць, на нижньому – конференц-зал, кімната відпочинку, технічні приміщення та блоки з ґрунтом для зелених насаджень (18,3 куб. м).

У бічних нефах, засклених і піднятих на антресольні поверхи, було облаштовано сім кабінетів керівників, архів, роздягальні і кухня.

Інопланетний «пейзаж», створений за сприяння брата архітектора Паскаля Поттгіссера, організований таким чином, що відвідувачам не потрібен ресепшен, якого з цієї причини тут і немає, вони можуть просто слідувати згідно периферійній системі шляхів, які приведуть їх куди слід.

Проект офісу-ландшафту Pons+Huot був відзначений низкою престижних міжнародних премій. У 2008 році він став лауреатом Contract World Award і Office Architecture Award.

Вас интересует история всех стран мира? Тогда обратиесь к ресурсу http://www.historays.ru