Китайські ІТ-компанії почали наймати дівчат-«чірлідерів» для мотивації програмістів в офісі

Ні для кого не є таємницею, що робота програміста, системного адміністратора, чи іншого комп"ютерщика повязана з суттєвими розумовими навантаженнями. Як результат - передчасна втома, апатія і зниження працездатності. Як запобігти таким негативним явищам? Підбадьорити перспективою підвищення зарплати, або навпаки погрозити депреміюванням у разі невиконання завдання, вживання якихось препаратів, що повишають тонус?

А ось у Піднебесній згадали відому сентенцію, що краса врятує світ, і залучили до процесу підбадьорення своїх працівників красивеньких дівчат. Дійсно, дієвий метод!

В останній час студії розробників і компанії, що працюють в сфері інформаційних технологій у Китаї, вдаються до незвичайного методу мотивації роботи своїх співробітників. Як стало відомо Gamebomb.ru керівництво наймає привабливих дівчат на місце «черлідерів для програмістів».

«Інтернет-компанії по всьому Китаю активно використовують черлідерів для програмістів. Талановиті, симпатичні дівчата створюють дружню обстановку на роботі. В їх завдання входить купівля сніданків для співробітників, спілкування з програмістами, а також гра в пінг-понг», — повідомляють китайські засоби масової інформації.

Зараз невідомо, скільки компаній взяли собі на озброєння подібний метод для покращення робочої обстановки в офісах. Як би там не було, одна студія розробників найняла відразу трьох черлідерш, з метою збільшити продуктивність праці на робочих місцях. За словами представників компанії, в їх офісах працюють «в основному чоловіки».

Повідомляється, що продуктивність роботи після найму симпатичних дівчат зросла. Як з’ясував Gamebomb.ru, черлідерші допомагають програмістам виконати більше роботи, ніж у звичайних умовах. Однак ефективність роботи дівчат поки складно оцінити об’єктивно.

Найти хорошую работу сейчас ой как не просто, несмотря на то, что разных вакансий на сегодняшний день в избытке. Определиться с местом работы поможет ресурс otrude.net, здесь http://otrude.net/employers/25926 вы найдете реальные отзывы о работодателях, на основании которых сложиться картина о реальном состоянии дел на той или иной фирме.