Вертикальний сад «Оазис Абукир» в центрі Парижа

З допомогою вертикального саду дизайнер Патрік Блан буквально оживив звичайний паризький будинок, прикрасивши його квітучою зеленню. Жива стіна, названа «Оазис Абукир», була створена, щоб офіційно відкрити фестиваль «Тиждень дизайну у Парижі», який проходив з 9 до 15 вересня минулого року.

Чудовий вертикальний сад був змонтований на фасаді будинку і виріс всього за сім тижнів, додавши буйства живої зелені історичному району. Команда Блана почали встановлювати рамки для їх вертикального саду всього за сім тижнів до початку фестивалю, на перехресті вулиць Aboukir і Petits Carreaux.

Перед тим, як дизайнер почав монтувати свій незвичайний сад, фасад будівлі був вельми непривабливим — покритий нерівній фарбою і випадковими графіті по всій поверхні.

Вертикальний сад не тільки перетворив фасад будівлі самим чарівним чином, але також і відродив маленький трикутник пішохідної зони під ним, на перехресті вулиць Aboukir і Petits Carreaux.

Оригінальний проект дизайнера передбачав покрити фасад будівлі живою рослинністю, яка буде імітувати джунглі, тому команда вибрала різні кольори рослин, щоб зробити потрібну текстуру і малюнок. Рослини насиченого зеленого, жовтого і червоного кольору переплітаються разом, утворили пишний неповторний вертикальний сад!


Потрібно відзначити одну цікаву задумку дизайнера — вертикальний сад на живій картині змонтований по діагоналі, і створює враження, ніби він прагне до сонця. Останні два місяці місцеві жителі і перехожі могли милуватися тим, як сад розквітає буквально на очах, перетворюючи звичайний сірий фасад будинку в квітучий куточок посеред величезного мегаполісу.


У житловому комплексі Львівський Маєток ви можете знайти помешкання своєї мрії!