Розробники Solar Window хочуть перетворити всі вікна в сонячні батареї

У світовій практиці сонячна енергія розглядається як найперспективніший у світі вид енергетики. Це пояснюється двома факторами: Сонце - невичерпне джерело енергоресурсу, а установка такої мініатюрної електростанції у себе вдома буде доступна кожному.

Відома американська компанія New Energy Technologies зробила великий крок вперед у здійсненні багаторічної мрії людства – розробити прозору сонячну батарею, яку можна вставляти у вікна замість скла. Автори проекту Solar Window («сонячне вікно») бачать свою місію в тому, щоб створити естетично красиві вікна, здатні виробляти вражаючі обсяги екологічно чистої електроенергії, а значить принести реальну користь довкіллю, зробити світ чистішим і красивішим.

В перекладі на мову цифр, компанія планує забезпечити альтернативними джерелами енергії 85 мільйонів житлових будинків і комерційних будівель. До теперішнього часу команді вдалося розробити прозоре покриття, яке наноситься на скло або гнучкий пластик, здатний генерувати електрику, вловлюючи лише ультрафіолет. Покриття може бути різних відтінків, що дає додаткові можливості дизайнерам і архітекторам у створенні оригінального дизайну.

Таке покриття, окрім енергетичної користі додає естетичної привабливості вікнам, а щоб її ще більше підкреслити хочеться порадити красиві тканинні, джутові і бамбукові ролети на вікна від компанії jaluzi-service.com.ua.

Якщо для роботи звичайних сонячних батарей необхідне пряме світло, через що їх розміщують переважно на дахах, то технологія Solar Window робить ефективною всю поверхню вікна. Для виробництва електроенергії підходить будь-яке сонячне світло, затишне освітлення і навіть штучний ультрафіолет. Тобто генерувати електрику зможуть величезні площі скління сучасних хмарочосів і торгових центрів.

Зараз розробники оформляють патенти на технологію – подано 42 патентні заявки. Можна сказати, що компанія вийшла на фінішну пряму до організації повномасштабного виробництва.