Незвичайний будинок-нора в швейцарських Альпах

Будинки, що нагадують норки героїв «Володаря кілець» у казковому селі Гобітон, будуються сьогодні і в реальному житті. Зазвичай вони влаштовуються на схилах невеликих пагорбів, причому зовні видно тільки їхні вікна та вхід, як правило, звернені на південь. Земля в такому будинку служить «ковдрою», яка захищає його від холоду, дощу, вітру і природного зношування. Архітектори з дизайнерських студій SeARCH і CMA відповідно придумали унікальний підземний житловий котедж Вілла Вальс (Holiday Villa in Vals), повністю вбудований в гірський схил.

Треба сказати, що сірі стіни і стеля всередині Вілли Вальс не назвеш ідеальними дизайнерськими рішеннями, набагато би краще, на мою думку, з цим справились майстри з “NewStroy”, варто лише тут http://newstroy.com.ua/remont-odnokomnatnoj-kvartiry.html подивитися на їх роботи, втім все це справа смаку. А вся родзинка проекту у самій ідеї



Знаходиться котедж в селі Вальс (Vals), розташованої на горбистій рівнині в Швейцарських Альпах. По назві самого села будова і отримала своє найменування.

Будинок настільки інтегрований в навколишній ландшафт, що зовні він майже не проглядається. Побачити віллу можна тільки з боку входу, звідки відкривається його вельми оригінальний фасад. Єдиний фасад будинку прикрашають шикарні великі вікна, з яких мешканці (до речі, будинок здається в оренду) милуються прекрасним видом на Альпи.

Вілла має чотири спальні, три ванні кімнати. Кухня і їдальня знаходяться всередині невеликого пагорба, а зовні розташовується тільки вхід і тераса.

Швидше за все, приміщення оформлені в еклектичному стилі, гармонійно поєднує сучасний мінімалізм і функціональність з традиційним голландським дизайном. Аскетична кухня стала світлою кімнатою в будинку, завдяки великим вікнам тераси. Вона прекрасно підходить і для домашнього офісу. Довгий стіл з дерева дає можливість зручно розміститися всім бажаючим на сімейний трапези або зібратися на ділову розмову. Мальовничий вид налаштовує на філософський лад і надихає на творчість.

Важливо відзначити, що Holiday Villa in Vals стала місцевої архітектурної дивиною, яка просто не може не привернути цікаві погляди гостей і перехожих.