Мега-квадроцикл Lazareth Wazuma V8F від Ferrari вартістю $240 тисяч

Інженери французької компанії Lazareth розробили справді унікальний 4-колісний транспортний засіб, що отримало назву Wazuma V8F Matt Edition. Ця мега-машина, що є якоюсь божевільною сумішшю автомобіля і 4-колісного мотоцикла, оснащена 3.0 V8 двигуном Ferrari, потужність якого дорівнює 250 л. с.

Французький інженер Lazareth відомий світові своїми конструкціями квадроциклів. Найпопулярніший його проект - це серія квадрациклів Wazuma. Нещодавно він представив топову модель - квадроцикл Wazuma V8F вартістю $240 тисяч, що має разючу подібність з Бетмобілем, на якому їздить Крістіан Бейл у фантастичному бойовику «Темний лицар: Відродження легенди».



Квадроцикл має всі провідні колеса і може похвалитися 3-літровим V8 двигуном, який він отримав від спортивного автомобіля Ferrari 308, 1970 року випуску. Виробник квадроцикла Wazuma Lazareth каже, що в 650 кілограмовий байк вмонтовані цілих 250 л. с. при 7500 оборотах в хвилину.

Це в перерахунку на одну тонну маси транспортного засобу дає 384 к. с., це стільки ж як у Ferrari 458 Spider, і дає потенціал, що квадроцикл може розвивати 240 км/год.


Але порівняно зі стандартним квадроциклом, наприклад, на зразок Honda, який коштує приблизно 12 тисяч доларів, лише небагато зможуть собі дозволити придбати дорогий Wazuma. За цю ціну власники квадроцикла отримають шестиступінчастий редуктор заднього моста BMW M3 і економічний дискові гальма Brembo з 324-міліметровими дисками для 18-дюймових коліс Momo. На колесах стоять шосейні шини для квадроциклів Carlisle. На Wazuma V8F встановлено дві системи упорскування від спортивних байків Yamaha з системою управління «Sybelle system».



Wazuma V8F використовує триколісну геометрію коліс за рахунок сильно рознесених двох передніх коліс і двох близько розташованих задніх коліс. Квадроцикл оснащений фарами від Nissan 350Z.

Представник Lazareth зазначає, що Wazuma V8F Matt Edition є унікальним шедевром, простим, агресивним і забезпечує високу потужність.