У компанії Full Grown навчилися вирощувати меблі

9 років тому глава компанії Full Grown провів перші експерименти з вирощування меблів. Ранні прототипи були далекі від досконалості. Але за цей час засновник британської компанії відточив свою майстерність, розширив команду і вигідно розрекламував свій продукт з цільної деревини. Гевін Манро називає свою роботу природним 3D-друком, де вихідними матеріалами є повітря, вода, сонячне світло і земля. Унікальна розробка британської компанії - просте вирощування дерев'яних меблів.

Предмет меблів складається з живих дерев, що приймають форму основи. Форма надається деревам поступово, співробітники компанії займаються обрізанням дерев і направляють гілки в необхідний бік. Якщо того вимагає дизайн майбутнього предмета меблів, деякі гілки з’єднуються воєдино. У результаті виходить цілісний предмет меблів, що не має з’єднань.

Якщо стовбур прийняв потрібну форму, співробітники вичікують певний час для потовщення стовбура і його остаточного дозрівання. Коли предмет меблів готовий, його знімають з основи і піддають обробці.

Вирощування меблів з цілісної частини дерева - кропіткий процес, на який потрібно більше тимчасових витрат. Але результат вартий зусиль, вони не лише неповторні, але також міцні і стійкі завдяки відсутності сполучень.

Якщо звичайні меблі на замовлення робляться від 2 тижнів (в залежності від обраного матеріалу та його наявності у виробника), то, наприклад, на вирощування дерев’яного стільця з дерева піде 4-8 років (час залежить від обраної вами деревини).

Вважаєте, що це занадто витратний спосіб в плані часу? Але в підсумку ви знаходите неповторний предмет меблів, екологічно чистий і унікальний. У такому цілісному масиві дерева немає стиків, і збережені природна структура і форма.

Гевін Манро організував свою “меблеву фабрику” в Уірксворті (графство Дербішир). На ділянці були висаджені понад 3 тисяч дерев. Сьогодні Full Grown вирощують більше 4 сотень предметів меблів. У рік - це 40-50 предметів меблів. Творець компанії ділиться, що процес вирощування меблів трудомісткий через якісний догляд за кожною гілкою.

Через 2 роки можна буде придбати перші стільці (вартість - близько 3,5 тис. доларів, а торшери і рами для дзеркал і картин - вже через рік.

На сайті nterior-fabrics.com.ua ви можете замовити якісний кожзам для меблів різного кольору і текстури по найкращій ціні.