Цікаві факти про аукціон ebay

Історія появи знаменитого інтернет-магазину почалася в 1995 році. Тоді ще не відомий нікому програміст П'єр Омідьяр створив аукціон, як один з розділів свого власного веб-сайту. Спочатку передбачалося, що це буде інтернет-майданчик, на якому люди зможуть купувати антикварні товари для своїх колекцій. Але з часом все змінилося. Популярність магазину зростала з кожним місяцем. Люди стали продавати різні види товарів на будь-який смак, при цьому їх вартість встановлювали покупці шляхом торгу.

Вже до кінця 1995 року на сайті проходили більше десяти тисяч аукціонів. Свою сьогоднішню назву онлайн-магазин придбав у 1997 році. На поточний момент сайт eBay.com працює більш ніж з 200 країнами і з 15 млн. споживачів. Кількість лотів зростає з величезною швидкістю разом з популярністю самого аукціону.
На сьогоднішній день на eBay щодня пропонується близько 40 млн товарів. Тут відбувається настільки велика кількість угод, що дохід аукціону від них в 2012 році склав майже 12 млрд доларів США, а це всього лише кілька відсотків від сумарного торговельного обороту всіх продавців на eBay. Аукціон перетворився у найбільший на Землі молл, ну а П’єр Омідьяр, само собою, став одним з найбагатших людей світу.
Крім звичайних покупок, на eBay траплялися досить оригінальні лоти:

- один житель Бразилії намагався продати на аукціоні... свою дружину. Він запросив за неї 55 доларів. Природно, місцеві органи ТОСЕС були проти такого аукціону і лот закрили остаточно.

- у листопаді 2006 року на аукціон Ebay була виставлена яхта, ціна за яку становила 85 мільйонів доларів. Розробив цю яхту в 405 футів дизайнер Франк Малдер. На яхті крім гаража для приватного вертольота є все необхідне для мільярдера. Даний лот є найдорожчим на цьому аукціоні.

- на торгах навіть виставляли цілу державу Бельгію! Бельгійський вчитель, Герріт Сікс і став тим, кому прийшла ідея виставити такий лот. І так ясно, що торг був просто нереальний, однак пропозиція підняла ціну аж до 10 мільйонів євро. Чоловік виставив лот на аукціон в якості протесту проти політичної кризи.

- наприкінці минулого століття з волосся Бетховена і був зроблений синій круглий вуглецевий алмаз. Його створила компанія «Life gem». Алмаз розміром всього в пів-карата продано за 1 мільйон доларів.

- у 2007 році продали бункер для запуску ракет. Найцікавіше те, що така угода є абсолютно законною. Лот придбали за 1,5 мільйона доларів.

Если желаете совершить выгодный шоппинг, воспользуйтесь купоном ebay, который вы найдете на сайте  promo-code.com.ua. Также здесь имеется самая свежая и актуальная информация обо всех скидках и других привлекательніх акциях на ebay - интернет-аукционе №1 в мире.