“Розумна ручка” Lernstift буде виправляти помилки

Сьогодні до годинника, телевізора, холодильника і навіть каміна все частіше додають епітет "розумний". Половина цих словосполучень уже щільно увійшло в повсякдевний ужиток середньостатичного обивателя. Сьогодні ж нашу увагу привернув ще один "розумний" гаджет за проектом двох німецьких розробників, Фалька Вольські і Даніеля Каесмахера.

“Розумна ручка” Lernstift — інновація в області електроніки. З нею діти шкільного віку навчаться грамотному письму, зможуть уникнути грубих орфографічних помилок. Втім, і їхні батьки зможуть “підтягнути” свої знання у правописі.

Всередині пристрою знаходиться міні-комп’ютер, який працює під управлінням операційної системи Linux. Також Lernstift оснащена оптичним датчиком руху, особливим вібраційним механізмом (який спрацює при виявленні помилки) і модулем оперативної пам’яті об’ємом 128 МБ і Wi-Fi.

Останній, цілком ймовірно, дозволить передавати написаний текст на екран смартфонів і деяких гаджетів. Але про це пізніше. Повертаючись до новинки, зауважимо, що у ручки є дві істотні функції. Перша, орфографічна, контролює правильність написання слів. Друга ж, каліграфічна, викликає вібрацію у випадку, якщо не може розпізнати почерк власника.

Прикольний гаджет, втім для більшості людей ручка потрібна для того лише щоб писати, а ось тут agat97.com.ua знайдуться і хороші недорогі ручки, і папір, і безліч всього іншого необхідного для нормальної офісної роботи.

Варто відзначити, що в продаж ручка надійде тільки в тому випадку, якщо авторам проекту вдасться до 9 серпня зібрати суму ₤120 тисяч. Свій проект розробники представили на платформі для стартапів Kickstarter. Кожен потенційний покупець має можливість оформити попереднє замовлення на “розумну ручку” в обмін на внесок близько $150. Така передбачувана вартість пристрою.

Спочатку гаджет буде підтримувати англійську та німецьку мови, а в майбутньому — російську, іспанську, французьку та італійську.