Чудо селекції: різнокольорова кукурудза Glass Gem

Нещодавно ми розповідали про новий незвичайний продукт з китайського Тайбею — гарбузний хліб. А сьогодні у нас ще один цікавий кольоровий шедевр. І єдине, що засмучує — її виростили не в країні найсмачнішою мамалиги, а на якісь заокеанській фермі.

Чтобы добиться увеличения активности сельскохозяйственных культур, повышения их урожайности, специалисты советуют использовать эффективный препарат Эко-Импульс. Данные Стимуляторы для растений безопасны для человека и окружающей среды, их можно использовать в комплексе с другими удобрениями и средствами защиты.

Історія різнокольорової кукурудзи починається з Карла Барнса – фермера з Оклахоми, в чиїх жилах текла кров індіанців-черокі, шотландців та ірландців. Він вже давно займається вирощуванням такої рідної нашому серцю і шлунку кукурудзи, але його кукурудза — справжній шедевр. Хоч і не зовсім їстівний.


Кукурудза «Glass Gem» (Скляна Гема) — це свого роду ретро продукт, результат повернення до старих підходів отримання нових сортів сільськогосподарських культур, коли генетична модифікація стала плодом копіткої селекції культур, проведеної протягом досить тривалого часу.

Особливістю цієї кукурудзи є велика кількість напівпрозорих качанів, з зернятами найрізноманітніших кольорів, причому кожна комбінація унікальна. «Glass Gem» - це різновид кременистої кукурудзи, а щодо використання в харчовимх цілях, то її можна молоти на крупу для подальшого приготування ріщзноманітних страв, або ж робити з неї поп-корн. На відміну від солодкої, цю кукурудзу не їдять у вигляді зерен.

А ще незвичайна райдужна краса зробила її одним з найпопулярніших засобів декоративного мистецтва.