Екологічний ноутбук Plantbook

З кожним днем тема турботи про довкілля все більше захоплює серця і маркетингові стратегії виробників техніки всіх мастей. Екологічні автомобілі, екологічні принтери, мобільні телефони. Не відстають від них і виробники портативної комп'ютерної техніки. Кожен день, тиждень і місяць ми можемо споглядати чергову новинку з сонячною батареєю, зниженим енергоспоживанням або корпусом , зробленим з матеріалів вторинного використання. Ця дивна тенденція хоч і носить дещо рекламний відтінок, але в цілому досить позитивна.

Якісно, швидко і без лишніх переплат здійснять ремонт ноутбуків любих моделей досвідчені майстри сервісного центру Re:Store. Також тут можна заказати ремонт іншої електроніки, надається гарантія якості, консультаційна підтримка.

Корейські інженери і дизайнери на чолі з Сенджи Беком і Хейерим Кім нещодавно розробили новий концепт екологічно чистого ноутбука Plantbook. Дивна назва гаджета («рослина-бук») з’явилося невипадково, адже спочатку творці були натхненні технологією росту і розвитку звичайного бамбука. Зарядка батареї нового Plantbook відбувається за аналогією з поглинаючим воду росточком бамбука.

Пристрій являє собою досить просту конструкцію, яка складається з циліндра (в ньому розташовується блок живлення і водяний резервуар), а до циліндра приєднуються ультратонкі дисплей і клавіатура. Вони, до речі, виконані з м’яких матеріалів, так що ноутбук при першому розгляді може нагадати папку для паперів.

Отримання енергії, якою заряджається акумулятор, відбувається за допомогою електролізу, причому вельми елегантно. Циліндрична блок живлення Plantbook знімається і ставиться в
склянку з водою подібно квітці. Водний резервуар всередині циліндра заповнюється водою і починається процес виробництва енергії.

Ще однією цікавою деталлю ноутбука є невеликий шнурочок зеленого кольору, розташований збоку, що нагадує самотній листок. У міру зарядки акумулятора він все більше підсвічується зеленим кольором. Крім того, ця стрічка може служити просто для зручності транспортування гаджета.

Як вже було сказано раніше, енергія для Plantbook проводиться за допомогою електролізу. Тобто, за допомогою електричного впливу вода розщеплюється на кисень і водень. Водень служить для зарядки акумулятора, а кисень вивільняється в повітря. Таким чином, Корея представила перший у світі концепт ноутбука, який не просто екологічно дружній, але і сам фактично вливається в екосистему подібно до квітки або дерева.

Поки невідомо, коли такі комп’ютери можна буде придбати для особистого користування, але позитивна новина в тому, що такі неймовірні технології вже стали реалізовуються, і це не просто фантастика з книжок.