Квітковий фестиваль Bloemencorso 2015

Голландія – країна квітів: тюльпанів, нарцисів, гіацинтів, лілій, хризантем і троянд. Тому одне з найкрасивіших свят тут — Bloemencorso, або Квітковий фестиваль. Традиційно квіткова хода починається о 9 ранку від Нордвейка (Noordwijk) і, подолавши маршрут в 40 км., завершується в Гарлемі (Haarlem) в 9 годин вечора. Квітковий кортеж як правило складається приблизно з 20 великих інсталяцій і 30 прикрашених автомобілів. Супроводжується парад костюмованим шоу, музикою, піснями і танцями.

новогодние туры


Отож, цього року у невеликому нідерландському містечку Зюндерт (Zundert) з 6 по 7 вересня проходив щорічний парад квітів «Bloemencorso Zundert 2015», який по праву вважається одним з найбільших в Європі. Протягом цього прекрасного параду по головній вулиці міста плавно проїжджають платформи з самими різноманітними скульптурами з живих квітів.



Деякі скульптури з квітів досягають висоти п’ятиповерхового будинку, а в ширину до п’яти метрів. Квіткові фестивалі на кшталт «bloemencorso 2015» досить популярні в багатьох країнах світу, але так, як люблять всією душею парад квітів у Голландії, не люблять більше ні в одному куточку планети. І в цьому немає нічого дивного, квіти тут більше ніж просто рослина, в країні проводять ще близько 25 різноманітних квіткових фестивалів.



Зазвичай художникам і флористам заздалегідь відома тема, для спорудження їх скульптури з квітів, от і в 2015 році темою фестивалю «Bloemencorso Zundert» була творчість художника Вінсента Ван Гога (Vincent van Gogh), який народився в Зюндерте 162 роки тому.

У творах скульптур з живих квітів брали участь цілими сім’ями, з суворим розподілом обов’язків. Дорослі слыдкували за посадкою і вирощування, ну, а молоді взяли на себе відповідальність за проектування, зведення і дотримання всіх особливостей скульптур.



Такі великі фігурні форми скульптур получаэться зберігати не тільки квітами, вони в більшій мірі складаються з пап’є-маше, дроту, картону, а зверху все це покривається товстим прошарком квітів різноманітних відтінків. Це дуже важка і виснажлива робота, уявіть, на створення однієї скульптури в середньому необхідно трохи більше тисячі квіток.

Незважаючи на труднощі, в 2015 році на парад квітів «Bloemencorso Zundert» виїхало майже два десятки скульптур, з абсолютно різною стилістикою і дизайном.