Гоночний болід Bloodhound SSC готовий до встановлення рекорду швидкості

Найшвидша тварина на планеті - гепард. Кілька секунд він може бігти на швидкості понад 100 км/год. Для прикладу, рекорд найшвидшої людни, ямайського спринтера Усейна Болта становить 44 км/год. На щастя, окрім ніг Болта, у людства є і потужний інтелект, що дозволив нам придумати надшвидкісні машини.

Кілька місяців тому офіційно підійшов до свого завершального етапу проект, в рамках якого створювався найшвидший у світі надзвуковий автомобіль. Тепер на водія новенького автомобіля Bloodhound SSC Енді Гріна (Andy Green) покладається відповідальне завдання встановити новий рекорд швидкості під час заїзду у одній з південноафриканських пустель, який орієнтовно має відбутися на початку 2016 року.

Гоночний болід Bloodhound SSC, на якому планується розвинути рекордну швидкість у 1609 км/год (!), являє собою зібрану вручну інженерами URT Group конструкцію з п’яти різних типів вуглецевого волокна, на створення якої знадобилося понад 10 тис. годин.

Для забезпечення максимальної міцності реактивного автомобіля шари вуглеволокна були доповнені алюмінієвим профілем, який за своєю структурою ідентичний бджолиним стільникам. Це дозволило добитися підвищення параметра міцності кузова і зниження маси автомобіля. Незважаючи на те, що в деяких частинах кузова кількість таких шарів досягає 13, їх сумарна товщина не перевищує навіть 25 мм.

Лобове скло здатне витримати зіткнення з птахом на швидкості в 1448 км/год завдяки технології його виготовлення з акрилу методом сплавлення декількох шарів розкатаного при великій температурі пластику. Загальна ж маса Bloodпhound SSC з повними баками пального, враховуючи застосування самих передових матеріалів і технології їх виготовлення, дорівнює 6422 кг, що майже на 4000 кг менше, ніж маса нинішнього чемпіона в даній дисципліні.

Творці надзвукового боліда оснастили Bloodhound SSC трьома силовими установками: класичним 800-сильним двигуном внутрішнього згоряння V12, який відповідає за роботу насосів для своєчасної подачі палива і роботу бортового генератора, а також реактивним двигуном моделі Eurojet EJ200 від винищувача «Eurofighter Typhoon» і гібридним ракетним двигуном. Сумарна потужність реактивної, бензинової та гібридної установки становить неймовірні 135 тисяч кінських сил!

Планується, що болід при швидкості 1609 км/год подолає відрізок 19,3 км пустелі за 2 хвилини.


Полностью укомплектованные всем необходимым автомобильные аптечки вы найдете в магазине Эрлайн по наилучшей стоимости.