Компанія Haier представила телевізор, який управляється поглядом

Управляти телевізором за допомогою жестів можна вже сьогодні, на ринку з'явилися відповідні моделі телеприймачів. Але що далі? Управління силою думки? Мабуть, поки що зарано, точність залишає бажати кращого. А ось що більш реально — це управління за допомогою погляду. Компанія Haier представила прототип нової "ледарки" для телевізора, довівши, що немає нічого неможливого.

Пристрій Haier Eye-Control TV, продемонстрований на виставці IFA 2013, — це інноваційна високочутлива приставка, яка встановлюється перед телеглядачем. Підкреслюється, що без попередньої калібрування зорове управління телевізором Haier недоступно. Спочатку необхідно зробити необхідні налаштування і лише потім користувачеві стане доступний весь функціонал, що дозволяє “командувати” телевізором за допомогою рухів очей.

Наприклад, щоб збільшити гучність, користувач спочатку повинен подивитися в нижню частину екрана, а після поглядом “пересунути повзунок регулятора до потрібної позначки. Залишається лише моргнути, що підтверджує вибір. Після калібрування можна на всі 100% використовувати функціонал зорового управління телевізором.

Виконання калібрування перед управлінням дозволяє системі точніше сприймати команди від людини і уникнути помилкових спрацьовувань, коли він, наприклад, буде моргати випадково. За фіксацію рухи очей власника телевізора відповідають дві камери, які реагують, якщо людина спрямувала погляд у якусь іншу область екрану.

Принцип простий. Наприклад для перемикання каналів необхідно спочатку перевести погляд в лівий верхній кут екрану і моргнути, це викличе діалог з великими відеозображеннями каналів. Якщо дивитися на одне із зображень, то через невеликий проміжок часу відбудеться вибір і включення для каналу повноекранного режиму.

Поки що рано говорити про те, коли у вільному продажу з’являться телевізори, що підтримують технологію Tobii. Зокрема, компанія Haier не дає жодних коментарів щодо запуску своєї розробки в масове виробництво.

Если вам требуется аренда плазмы диагональю 42 дюйма, советую обратиться в компанию «PlasmaOnLine». Здесь же вам предложат широкий спектр другого самого современного презентационного и выставочного оборудования на максимально выгодных условиях.