Гриль барбекю на вулкані: незвичайний іспанський ресторан El Diablo

Іспанці знають, що справжній стейк неодмінно повинен бути з кров'ю і приготований на... вулкані! Саме таке блюдо можна спробувати в ресторані з містичною назвою El Diablo, що в перекладі означає Диявол.

Тут апетитні шматки м’яса за лічені хвилини підсмажуються на невеликому діючому вулкані!

Унікальний ресторан знаходиться на острові Лансарот. Тут завжди багато відвідувачів, адже вулкан на сьогоднішній день не представляє ніякої небезпеки. Швидше він нагадує дірку в землі, через яку вулканічне тепло виривається з глибин Землі.

Раніше приїжджаючі в цю місцевість туристи задовольнялися сардинами і вином, поки один такий собі спритник на імя Сесар Манрик в 1970 році не вирішив використовувати вулкан в якості величезного природного гриля. Будівництво ресторану було непростим, оскільки високі температури не давали можливість закласти фундамент на потрібній глибині. В якості підстави вирішено було використовувати дев’ять шарів базальтового каменю.

Меню ресторану приємно здивує справжніх гурманів великою кількістю м’ясних і рибних страв! Однак смачна їжа – не єдина причина, по якій варто відвідати це місце. Мальовничий ландшафт привертає сюди безліч туристів, охочих повечеряти споглядаючи фантастичний захід сонця (до речі, трансфер від готелю і вечеря в ресторані обійдуться близько 50 євро).

Шкода, що далеко не кожному з нас доведеться спробувати вулканічного грилю, та й, чесно кажучи, виїхати на пікнічок не завжди дається. Нічого! Можна придбати електричний гриль від компанії “Фуд-Сервіс” і готувати дома різні смаколики.

А раз заговорили ми про таку смачну тему як гриль, та й вихідні на носі, то хочу поділитися ось таким фото з якогось пікнічка. Покрокове приготування мега-рагу, може комусь стане у пригоді.