У Німеччині створили будівельний матеріал на основі попкорна

Вчені з Гетингенського університету в Німеччині (Universität Göttingen) розробили композитний матеріал для облицювання і будівництва, що на 100% складається зі смаженої кукурудзи.

Розробка була розпочата ще в 2011 році, коли для матеріалу використовувалася деревна стружка і гранулят попкорну. Продукт отримав назву BalanceBoard і міг замінювати стандартні деревні панелі при облицюванні приміщень чи будівельних роботах, при цьому вага його склала на 35% менше, ніж вага аналогічної панелі з деревини.

Для одержання сировини, з якої виготовляють панелі, кукурудзу поміщають в паперові пакети і розігрівають у промисловій мікрохвильовій печі протягом 2 хвилин при потужності 200 Вт. Готовий попкорн дроблять на гранули в 5 мм, які потім пресують в панелі. Недавно вчені змогли повністю виключити деревну стружку зі складу матеріалу, і тепер панелі на 100% складаються з подрібненої повітряної смаженої кукурудзи.

Вага готової облицювальної плити складає від 80 до 300 кг/куб. м. Плити можуть застосовуватися для теплоізоляції і створення надлегких будівельних сендвіч-панелей.

Раніше СМІ повідомляли про створення вченими з США надлегкого матеріалу для броні, яка не тоне у воді. Відмітна особливість матеріалу – володіючи надзвичайно низькою щільністю, він дозволяє складній основі не тонути у воді. Незважаючи на свою малу вагу, конструкції з нового матеріалу можуть витримувати тиск не більш ніж 1,5 тис. атмосфер.

Розробка не розширюється при нагріванні і добре переносить стиснення і розтягування, чим не можуть похвалитися багато інших змішаних матеріалів. Подібний матеріал як не можна краще підходить для створення легких машин-амфібій, обшивки кораблів, дорожніх щитів для придушення шуму, літаків і застосування в інших областях, де одночасно потрібна висока міцність і малу вагу конструкції.

Здатність металу витримувати екстремально високі температури дозволяє використовувати його при створенні елементів двигунів, вихлопних систем авто - і мототранспорту і навіть броні для військової техніки.

В казахстане имеются отличные условия для развития различных видов предпринимательской деятельности. И если на сегодняшний день инвестор желает вложить в стартап Казахстана, у него есть все основания надеятся на получение прибыли, а поможет грамотно определится с выбором наиболее перспективных поектов платформа  startupnetwork.kz