«Розумний будинок» з Англії може генерувати більше енергії, ніж споживає сам

Всі ми звикли до того, що необхідно кожен місяць платити за використану електроенергію, газ, а в зимовий період і за тепло. Однак група ентузіастів з Валлійського університету втілила в реальність незвичайний проект «розумного дому» Solcer House.

Незвичність і інноваційність даного проекту в тому, що будинок є енергопозитивним, тобто споживає менше енергії, ніж виробляє сам. Будинок Solcer House зведено всього за 16 тижнів в рамках концепції «Будівлі електростанції», технологія якої полягає в тому, що кожне житло повинно самостійно виробляти електроенергію для своїх потреб.

Однак проект виявився настільки успішним, що будинок почав виробляти більше енергії, ніж споживати для власного використання. Для будівництва цього житла використовували низьковуглецевий цемент. Крім того домогтися зменшення енергоспоживання вдалося за рахунок використання ефективної теплоізоляції, як зовнішньої, так і внутрішньої, а також за рахунок використання вікон та дверей з подвійним заскленням.



Електрика в будинку генерується за допомогою сонячних батарей з потужними 6,9 кіловаттними акумуляторами, в яких зберігають надлишки електроенергії.

Ще одним цікавим фактом є те, що, забираючи з центральної електромережі енергії на 100 фунтів, будинок повертає туди електрики на 175 фунтів, дозволяючи господарям отримувати додатковий прибуток.

Також в будинку використовують зовнішні сонячні колектори, в які втягується повітря, далі воно там нагрівається в порожнинах на сонці, і потім через вентиляцію потрапляє в будинок в якості альтернативного способу опалення.



В условиях все большего возростания стоимости электроэнергии особо актуализируется вопрос внедрения эффективных энергосберегающих технологий. К таковым по праву можно отнести продукцию тернопольского НПП «Теплобак». Именно  тут бойлеры косвенного нагрева хорошего качества способны полностью удовлетворить потребность в горячей воде для жилищных и производственных нужд, и достигается это благодаря минимальным энергозатратам.