Пентхаус за $100 млн в хмарочосі «One 57»

Кондомініум One57 в Нью-Йорку – найамбітніший, найдорожчий і, як наслідок, найбільш обговорюваний проект останніх кількох років. Всі чекали, що цей будинок поставить новий рекорд ціни, і очікування були виправдані – пентхаус розміром 1,015 кв. м на 89м і 90м поверхах був проданий в грудні 2014 року за фантастичну суму $100,471,452 !

Це перша квартира, вартість якої перевищила психологічно важливу позначку в $100 мільйонів. Хто був покупцем до цих пір не ясно, картира була оформлена на компанію зі скромною назвою P89-90 LLC.

До речі, попередній рекорд в $88млн. був за російським олігархом Дмитром Риболовлєва, який у 2012 році купив пентхаус в будинку 15 Central Park West. І хоча загальна ціна квартири в One57 вище, за ціною за квадратний метр Риболовлєв все ще залишається рекордсменом – він заплатив майже $140тыс. за кожний кв. метр, тоді як в пентхаусі One57 він коштував всього $99 тисяч.



Продаж квартир в кондомініумі One57 почалися в 2012 році, коли йшли роботи над фундаментом майбутнього будинку. Найдешевший (якщо взагалі можна вживати це прикметник) варіант коштував $3,5 млн – це була квартира з однією спальнею. Цікаво, що пентхаус-рекордсмен спочатку виставлявся на продаж за $98.5 млн, але потім забудовник підняв ціну до $115 млн. Так що в якомусь сенсі покупець пентхауса отримав хорошу знижку.

Ще одна цікава особливість цього будинку – це низькі платежі з податку на нерухомість. Наприклад, податок на квартиру 320кв.м. з 4 спальнями складає всього $350 в місяць, хоча повний податок повинен був бути $7,545 в місяць. Вся справа в тому, що кондомініум отримав податкову пільгу 421-а, яку місто дає новим будинкам, щоб з одного боку допомогти забудовникам продати нові квартири, а з іншого-дати стимул жителям придбати квартири з підйомними щомісячними платежами. Проте з цим будинком вийшов абсурд – по суті місту доводиться субсидувати найбагатших жителів Нью-Йорка. Міські власті призначили перевірку з цього приводу і, швидше за все, правила надання знижок будуть переглянуті.

Зараз кондомініум One57 практично розпроданий і заселений. Деякі квартири вже вийшли на вторинний ринок, ціни від $5 до $58,5 млн. Якщо грошей на покупку не вистачає, то можна пожити в будинку знявши квартиру – пропонуються квартири  від $12тыс до $50тис в місяць.


По материалам http://spokke.net



Интернет в Дзержинске