Готель для екстремалів Skylodge Adventure Suites

У свіжому рейтингу кращих тревел-фотографій за версією The Guardian засвітився цікавий кадр, зроблений в долині інків у Перу. Саме тут неподалік від міста Куско працює незвичайний готель Skylodge Adventure Suites, від одного погляду на який по шкірі біжать мурашки.

Готель Skylodge Adventure Suites розташований прямо на прямовисній скелі і складається з трьох скляних капсул. За міцність конструкції можна не побоюватися: «номери» зроблені з аерокосмічного алюмінію і погодостійкого полікарбонату. Всередині у відносній тісноті зможуть розміститися до чотирьох осіб. Для кожного тут передбачено ліжко, а також загальна обідня зона і туалет.

Як у будь-якому традиційному готелі у Skylodge Adventure Suites для гостей накривають сніданок і вечерю з вином, а також працює цілодобова стійка реєстрації. Ось тільки заселятися в готель краще в світлий час доби. Справа в тому, що добиратися до капсул потрібно по підвісним сходам, попередньо пристебнувшись ременями безпеки. Ще один варіант — дійти по гірській стежці.

Проживання у підвісній капсулі — задоволення не з дешевих. Вартість ночі на людину становить $300. У цю ціну увійде оренда альпіністського спорядження, а також романтична вечерю на висоті.

Що не кажіть, а Анди вражають. Але неперевершена краса наших Карпати ні в кого не викликає сумнівів! І ви у цьому зможете переконатись замовивши захоплююче сходження на Говерлу в клубі активного відпочинку "Pohod V Gory". 

Готель Skylodge Adventure Suites — не єдиний варіант проживання для любителів гострих відчуттів. Повна протилежність перуанським підвісним капсулам — шведський готель Sala Silvergruva, розташований глибоко під землею в колишніх шахтах. В цьому готелі до послуг мандрівників всього один крихітний номер, де температура повітря не піднімається вище 18 градусів, а мобільний зв’язок не ловить. Тим не менш, ніч у вирубаному вручну гроті обійдеться в $570.

Любителями гострих готельних відчуттів можна назвати і австралійців. Вже не перший рік ходять розмови про те, що місцевий бізнесмен відкриє готель у будівлі колишнього моргу. А поки цього не сталося, у місті Маунт-Гамб’єр можна переночувати у в’язниці, яка використовувалася за призначенням аж до 1995 року. Зручностей в The Old Mount Gambier Gaol мінімум. Зате і ціна бюджетна — пара десятків доларів.