Le Grand Queen: найдорожча ванна зі скам’янілого дерева

Всім відомо, що перші європейці, які відвідали Японію, були здивовані, коли побачили місцевих жителів, які приймали ванни. Однак поняття гігієни досить швидко проникло в Європу і незабаром уже всі вельможі ніжилися в теплій воді в спеціальних посудинах, які назвали ваннами.

З плином часу різноманітність цих виробів досягло рівня, коли для прискіпливого покупця стало неможливим вибрати собі подібний аксесуар за годину, а то й за день. Різноманітність ванн вражає своїми формами, розмірами, матеріалами. Чого тільки вартують шикарні стільниці для ванн, які пропонує компанія http://neolit.kiev.ua/. А виробники придумую нові можливості, у результаті чого з’явилися СПА – класичні, терапевтичні, спеціальні...

Проте дизайнери Міжнародної групи Kaijo, вирішили, що цього мало. Спеціально для ювелірної виставки міжнародного рівня в Об’єднаних Арабських Еміратах (Дубаї) ними була виготовлена ванна, яка внаслідок проведеного аукціону стала найдорожчим витвором даного типу в історії.

Ванна отримала назву Le Grand Queen («Велика Королева»). Її вартість склала рекордний один мільйон фунтів стерлінгів, або 1,7 мільйона американських доларів.



Як не дивно, Le Grand Queen виготовлена не з золота або платини, і в її конструкції немає дорогоцінних каменів і діамантів. При створенні цього шедевру, що нагадує формою індіанське каное, використаний цільний шматок скам’янілого дерева, що пролежав в застиглій магмі вулкану Індонезії не менше мільйона років. Як стверджують творці, в результаті він увібрав в себе енергію Землі і Всесвіту.

Ще стародавні єгиптяни, араби і китайці вважали, що такий камінь може повертати молодість, а тому приймання в ньому водних процедур призводить до омолодження людини. Як би там не було, Le Grand Queen являє собою дивовижний виріб ювелірного мистецтва з фактурою дерева, в якій видно кожне кільце і волокно загиблого мільйон років тому представника давньої флори планети.