Чудо–маркер Scribble скопіює і відтворить будь-який колір

Каліфорнійські інженери створили "розумний" маркер Scribble, який може запам'ятати і відтворити будь-який потрібний колір на папері або на сенсорному екрані.

Пристрій оснащений процесором, кольоровим сканером, пам’яттю об’ємом 1 ГБ, якої вистачить для зберігання приблизно 100 тисяч зразків, акумулятором і роз’ємом MicroUSB. У комплекті з пристроєм поставляється набір наконечників, які дозволяють варіювати товщину ліній.

У спеціальному мобільному додатку для iOS, Android або Windows Phone користувачі можуть створювати і сканувати зразки кольорів. Обмін даними між додатком і пристроєм Scribble відбувається по Bluetooth.

Розробники вважають, що Scribble зацікавить дітей, замінивши їм величезну коробку з фломастерами. Крім того, цифровий маркер стане в нагоді всім, хто професійно працює з кольором: дизайнерам, художникам.

Цей чудо-маркер може бути чудовим подарунком, а якщо вас насторожує ціна в майже $300, то на http://giftmart.com.ua/for_friend.html можна придбати не менш ориінальні презенти, але по більш доступній вартості.

Крім маркера розробники випустили і ручку Scribble Ink, яка може розпізнати колір і з високою точністю відтворити його на папері. З’явився і пристрій Scribble Stylus, призначене для роботи з сенсорними екранами.


А в той час вчені Гарвардського університету, США, створили новий спосіб отримання кольорового зображення, інтенсивність фарб в якому з часом не падає. Метод актуальний і для електроніки. В основі розробки лежить особливий принцип, який сприяє формуванню кольору в пташиних пір’я. Як відомо, вони століттями не втрачають своїх яскравих відтінків.

На відміну від сучасних методів фарбування пір’я птахів отримують свій колір не від пігментів, які поглинають певні довжини хвиль світла, і відображають все інше. Пташине пір’я побудовані на наноструктурі, що підсилює конкретні довжини хвиль світла, – мова йде про так званий структурний колір. Клітини пір’я містять пори, розташовані так, щоб відображати відтінки одного кольору, наприклад, червоного.

Дослідники відтворили цей ефект в лабораторії з використанням мікрочастинок і спеціального розчину.