Гігантська шина Uniroyal

Позаминулого місяця свій 50-річний ювілей відсвяткувала одна з визначних пам'яток Детройта – гігантська шина Uniroyal, розташована в Аллен Парку і яка рахується найбільшою з коли-небудь створених моделей шин. Звичайно ж, вона використовується не за прямим своїм призначенням, але все ж таки...

Зима вже не загорами, а значить автовласникам вже потрібно подбати про хороше «взуття» для свого авто в холодний період. Саме тут http://www.shinadiski.com.ua/zimnie_shiny.html представлено широкий вибір якісних зимових шин вітчизняних і зарубіжних виробників.

Шина вже півстоліття є важливим символом 123-річної історії бренду Uniroyal; про це розповів членам асоціації Automotive Press Association (APA) бренд-менеджер Uniroyal Рей Фишеніх (Ray Fischenich). В урочистій промові він також окреслив сучасний стан бренду Uniroyal на ринку, де його продажами зараз займається компанія Michelin North America Inc.

Шини Uniroyal представлені в бюджетному сегменті ринку, який, за словами Фишеніха, є найбільшим і найбільш швидко зростаючим. У рамках розширення співпраці з дилерами Uniroyal в грудні цього року збирається розширити лінійку шин Tiger Paw GTZ, випустивши шість нових розмірів, а в березні 2016 року випустити десять розмірів шин Tiger Paw Touring.

Гігантська шина Uniroyal спочатку була створена як колесо огляду для Всесвітньої виставки, що пройшла в Нью-Йорку в 1964-1965 році. Колесо, розраховане на 96 пасажирів, прийняло понад двох мільйонів чоловік; серед знаменитостей, що покаталися на ньому, були Жаклін Кеннеді (Jackie Kennedy) і шах Ірану Мохаммед Реза Пехлеві; компанія також повідомляє, що на колесі огляду катався майбутній голова і президент Michelin North America Піт Селлек (Pete Selleck).

Створенням колеса огляду займалася та сама архітектурна фірма, що брала участь у створенні знаменитого хмарочоса Емпайр-стейт-білдінг.

Після виставки 1965 року колесо було розібрано і залізницею вивезено в Детройт, де воно знову було зібрано, укріплено в бетоні і встановлено поруч зі штаб-квартирою Uniroyal. У 2003 році компанія Uniroyal виділила майже 1 млн. $ на оновлення колеса і заміну зношених частин.

Висота цієї найбільшої в світі моделі шини становить 80 футів (24,3 метра), вага – 12 тонн.