Печерний готель Yunak Evleri в Туреччині

Ми дивуємося і захоплюємося архітектурними шедеврами сучасності — танцюючими вежами, гігантськими куполами, вертикальними садами. Але є у світі місця, де збереглися рукотворні споруди, що служили колись людям притулком. Таким спорудам багато століть, і вони живі до цих пір.

Ця течія перетворень старого в нове в архітектурі бере все більший розмах. Приклад тому Португалія, де відновлюються старі покинуті житла, в них влаштовують готелі для відпочинку міських жителів.

Поряд з сучасними будівництвом зі скла і бетону ведуться всюди пошуки альтернативного житла. Одним з таких об’єктів виявилися печери у вапнякових скелях в Туреччині.



В центрі Туреччини є неймовірний пейзаж, вкритий давніми печерами. Цей приголомшливий вид дає можливість заглянути в минуле, побачити, уявити людей, які жили за сотні років до нас. Печери зовсім порожні. У 2000 році шість печер п’ятого-шостого століття були перетворені в нетрадиційний, але воістину унікальний 30-кімнатний 5-зірковий готель, який називається Yunak Evleri.

Дійсно, вражає, втім, щоб гарно провести свій час не обов”язково їхати в Туреччину, в Україні є теж чудові місця, наприклад відпочинок в Карпатах з басейном в готелі “Вілла Олена” на відомому курорті Буковель.



Кожне підземне приміщення Yunak Evleri прикрашене антикваріатом епохи Османської імперії, і в той же час, кожен номер готелю має особистий біломармуровий спа-салон з паровим душем, або джакузі, і патіо з новим видом на давні ландшафти, та інші необхідні сучасній людині зручності.

У номерах готелю мертва тиша і звичайно підтримується зручна прохолодна температура в найспекотніші дні. Кімнати цієї споруди розкішно декоровані медальйонами, арками, стилізованими куточками, дверима, щоб створити ностальгічний образ далекого минулого. Інші номери готелю розташовані у відреставрованих 19-го століття грецьких особняках, які знаходиться поруч з вражаючими печерами.



Ресторан і зал прийому знаходяться в одному з відреставрованих особняків, обробленому білим мармуром і деревиною. Можна піднятися на дах ресторану, звідки відкривається панорамний вид на древню землю, де гості можуть вести унікальні фото та відео зйомки.

Багато печер були вирізані в м’якому вапняку скелі в області Каппадокії, і датуються шостим століттям. Мешканці готелю можуть відвідувати і вивчати навколишні печери, подивитися на церкву в печері, насолодитися прекрасними незвичайними пейзажами.

Це справді унікальне місце – ласий шматочок для будь-якого туриста!