Компанія Tesla будує мережу безкоштовних заправок для своїх електромобілів

Компанія Tesla Motors робить справжню революцію в світі автомобільної індустрії. Мало того, що вони створили перший електромобіль, який на одному заряді може проїхати до 500 кілометрів, так ще й обладнають мережу спеціальних станцій для підзарядки Supercharger, на яких автомобілі Tesla можуть «заправлятися» абсолютно безкоштовно!

Причому це не проста зарядка від побутової мережі, а прискорені станції швидкого заряду, які поповнюють запас енергії в батареї автомобіля на порядок швидше. Такий підхід до справи назавжди змінить обличчя автомобільного світу!

Коли компанія Tesla починала розробку свого власного електромобіля, мало хто вірив в успіх підприємства. Адже навіть прославлені автомобільні корпорації так і не спромоглися створити електрокар, який би задовольняв запитам покупців. За автомобілями на електротязі міцно закріпилася репутація маленьких тісних обмилків, які повзають зі швидкістю черепахи і вимагають підзарядки кожні 70-100 кілометрів. А для повної підзарядки електромобіль доводилося ставити у розетки на довгі 14 годин.

Компанії Tesla вдалося змінити таке ставлення до електромобілів. Адже їх дітище — це повноцінна машина, яка ні в чому не поступається своїм бензиновим побратимам. А найголовніше, що на одній зарядці електромобілі Tesla здатні подолати 500 кілометрів. Це означає, що їх використання вже не обмежене тільки одним містом.

Більш того, для далеких вояжів фірма створює мережу зарядних станцій Supercharger, на яких автомобілі Tesla можна зарядити абсолютно безкоштовно! До того ж повна зарядка автомобіля відбувається за прискореним методом. Якщо від звичайної розетки свій електрокар потрібно заряджати не менше 14 годин (у залежності від сили струму в мережі), на станціях Supercharger ця процедура займає трохи більше години, якщо заряджати повністю сілу батарею по максимуму. А для зарядки половини ємності батареї вистачає і 20 хвилин.

Всі зарядні станції Supercharger обладнані сонячними батареями і самі себе забезпечують електроенергією. Саме тому підзарядка на таких станціях безкоштовна. Звичайно ж, будівництво станцій швидкого заряду теж коштує грошей, однак кошти на їх установку вже закладені у вартість готового автомобіля.

За два роки Tesla обладнала понад 450 зарядних станцій Supercharger, на яких встановлено 2 500 зарядних місць. І ця кількість стрімко зростає. Вже сьогодні на автомобілях Tesla можна подорожувати через всю Америку. А в Європі можна здійснити вояж від Лазурного берега Франції до самих північних куточків Норвегії. На зарядних станціях Supercharger можна буде безкоштовно заправляти протягом всього терміну експлуатації всі сучасні моделі Tesla: бізнес-хетчбек Tesla Model S, позашляховик Tesla Model X і майбутній автомобіль бюджетного класу Tesla 3.

До речі, є інформація, що найближчим часом і в Україні появляться 2 такі зарядні станції.

Якщо ви рахуєте, що у любій автошколі Київа ціни захмарні, то раджу ознайомитись з пропозицією від “АвтоСанта”, на сьогоднішній день тут діють суттєві знижки на навчання. А якщо саме зараз ви запишитесь на курси, то автоматично отримаєте до 1000 грн додаткової знижки!