Магнітні штори від Флоріана Краутлі

Як відомо, хороша ідея дорогого коштує. Навіть не дуже важливо, що її перша реалізація частенько буває не дуже закінченою або продуманою. Ще одне виправлення — і перед нами вже маленький закінчений шедевр!

Втім, про «магнітні» роботи голландця Флоріана Краутлі (Florian Kräutli) це твердження, мабуть, можна застосувати вже зараз. Ідея, закладена в цю роботу, проста, очевидна, і не потребує значних доопрацювань, зате який вийшов ефект!

Кілька слів про творця цих штор. Флоріан — студент Академії дизайну в Ейндховені (до цього він закінчив Школу мистецтв у швейцарському Люцерні), він навчається на факультеті Людини та навколишнього середовища і пробує себе у різних областях промислового дизайну

Отож, для того, щоб отримати такі оригінальні фіранки, всього-то й потрібно, що вшити в тканину штор невеликі, але потужні неодимові магніти. А точки, де розташовані магніти, навіть не стали маскувати. Навпаки, їх зробили досить доречними елементами дизайну нової тканини. Так, напевно, правильніше буде говорити: адже вся справа в масштабах. З тканини можна зробити і невелику фіранку на маленьке віконечко, і запони для поділу величезного приміщення.

Ніщо, звичайно, не заважає будь-кому самостійно поекспериментувати із звичайною тканиною, якщо вдасться знайти безліч невеликих «сучасних» магнітиків, і не буде шкода тканинного матеріалу. А якщо ж ви не бажаєте ризикувати, тратити свій час і гроші, то скористайтесь старим і перевіреним варіантом - жалюзі, вони ж бо завжди будуть доречні у любому інтер”єрі. А ось тут http://jaluzi-svetloff.com.ua/jaluzi-kharkov їх можна замовити.

А оскільки ми з вами заговорили про жалюзі, то хочеться вам розказати про, мабуть, найінноваційніші на сьогоднішній день жалюзі Liteon Eco Leafе. Вони не тільки дають тінь і комфорт, але і поглинають сонячну енергію, щоб випромінювати м’яке світло, коли темно, а також забезпечують вентиляцію. Розробники Lim Wan Xuan і Tang Xueling Jane використовували спеціальну тканину, в структуру якої вбудовані елементи для збору сонячної енергії.

Ці жалюзі включають у себе цифровий дисплей для інформування людей про поточну кімнатну температуру. Сонячні батареї, підживлюючись протягом дня, забезпечують освітлення на повстяній поверхні красивим цікавим малюнком.