Оновлений таунхаус в Антверпені з найбільшими у світі скляними дверима

Принципово новий образ старого таунхауса в Антверпені (Бельгія) було створено архітекторами з бюро sculp[IT]architecten. Після капітальних ремонтних робіт фасад будівлі зберіг свою історичну функцію і своєрідний "буржуазний лоск", а ось тильна частина повністю змінилася. Задня стіна була знесена, і на її місце встановлено оригінальні скляні двері, до речі, за твердженням архітекторів, найбільше у світі!

Ширина цих дверей (чи то вікон?) склала 3 метри, а висота — 6 метрів. Профілі були виконані з індивідуально зробленого скла від Saint Gobain, причому вага кожного слеба склала 1,5 тонни, а разом з рамою — цілих 2 тонни. Таке рішення було прийнято архітекторами виходячи з побажань замовника зв’язати внутрішню частину таунхауса з садом, притому що житло перебувало рівнем вище і спочатку не мало прямого контакту. Крім цього, таким чином архітектори вирішили об’єднати між собою ще й поверхи таунхауса.



Рішення, звичайно ж досить сміливе, уявляєте, якщо хтось доброю каменюкою влучить, який ефект получиться! Втім дизайнери переконують у надзвичайній міцності скла. Другий мінус полягає у тому, що цю масивну конструкцію потрібно буде часто відкривати/закривати, що само по собі досить проблематично зважаючи на розміри.

І по-третє, у цьому скляному будинку почуваєшся як у акваріумі, зрештою на цей випадок можна приватне життя мешканців огородити якимись шторами, чи тут http://proem.in.ua/zhalyuzi-odessa придбати добротні жалюзі.

Втім, погодьтесь, бути власником будинку з найбільшими у світі скляними дверима теж багато чого значить!



І ще кілька слів про це незвичайне помешкання. На нижньому рівні було організовано приміщення для приготування їжі, виділені місця для зберігання речей і гаража. Обідня зона та місце для відпочинку поверхом вище були збережені, до них додалвся офісний простір. А на верхніх поверхах розмістилися величезні спальні. Старі підлоги і архітектурні деталі були відреставровані, у ванних кімнатах залишені старі, але працюючі умивальники.

“Ми не робили багато, але те, що ми зробили, мало величезні наслідки для способу життя в цьому будинку”, — вважають задоволені результатом своєї праці автори проекту.