Українські Кібер Війська: протидія російській агресії

Все активніше в українському інформпросторі заявляють про себе Українські Кібер Війська - батальйон білих хакерів, які працюють на перемогу України проти російських окупантів. Лідер кібербатальона 31-річний київський програміст Євген Докукін, котрий останні 9,5 років працює в сфері веб-безпеки.

Євген Докукін лише нещодавно став з’являтися публічно під своїм справжнім ім’ям. Раніше він був більш відомий під псевдонімом MustLive, який він ось уже шістнадцять років використовує для своєї музичної діяльності, програмування, а також розробок в області веб-безпеки.

Протидіють добре навченим спецам з ФСБ звичайні українські добровольці, при цьому, практично щодня ці бійці невидимого фронту виконують масу позначених для себе операцій за декількома напрямками. Всього за цей час було заблоковано більше 1 мільйона доларів на 128 рахунках терористів. Також, за останній рік хлопці регулярно проводили ефективні операції, про які сам Докукін розповів минулого року аудиторії  Espreso.TV


Нещодавно українським хакерам вдалося отримати дані понад однієї тисячі терористів, які вони передали в управління СБУ. Про це розповів Е. Докукін.

“Нещодавно кілька моїх помічників провели велику хакерську операцію і отримали особисті дані 1025 терористів і сепаратистів. Всі ці дані я вже передав у наше СБУ. Персональні дані про проросійських бойовиків включають фотографії, ПІБ, адреси, військові частини (для російських військовослужбовців) та іншу корисну інформацію”, - написав він. Всі результати діяльності українських хакерів Е. Докунин публікує на персональній сторінці в Facebook.

Хакери з “Українських кібервійськ” ще в листопаді минулого року заявили, що заблокували безліч рахунків в системах популярних інтернет-платежів, на яких довгий час зберігалися кошти сепаратистів. Так, Докукін, заявив, що за п’ять місяців на рахунках т. н. ДНР і ЛНР вдалося заблокувати більше одного мільйона американських доларів.

Останнім гучним досягненням хакерів виявилася блокування Яндекс і Webmoney - гаманців сепаратистів з Харківської народної республіки. Про це хакер також повідомив на своїй особистій сторінці у Facebook.

Член партії УКРОП Генадій Корбан розповідає про свій життєвий шлях, громадсько-плітичну діяльність, плани на майбутнє, своє бачення розвитку України.