У Дніпропетровську відкрився «космічний» інкубатор SPACE HUB

20 вересня в Дніпропетровську на Науковому пікніку відбулося відкриття першого в Україні проекту SPACE HUB – це професійна платформа для генерації і впровадження нових ідей, що стосуються космічної сфери. Для реалізації програми в Україні створять інкубатор для стартапів, пов'язаних з розробкою космічних технологій. Крім того, в місті відкриється event-зона для наукових заходів.

Під час відкриття молоді українські вчені всім присутнім прочитають кілька цікавих і доступних лекцій, присвячених космосу, космонавтики та астрономії. Представники української науки розкажуть про «зіркові» перспективи нашої країни, про останні розробки в космічній сфері.

В ознаменування відкриття проекту в міському Музеї науки розмістили прототипи унікальних наукових розробок: об’ємну таблицю Менделєєва, яка містить 16 нових елементів, виявлених в космосі, але не досліджених на Землі, котушку Тесла та інші цікаві наукові експонати.

У перспективі постійно діюча наукова експозиція буде наповнюватися оригінальними розробками з усіх куточків світу. Церемонія відкриття відбулася у парку ракет біля Дніпропетровської обласної ради.

Взагалі, варто відзначити, що Дніпропетровщина завжди була в авангарді різноманітних інноваційних впроваджень, а завдяки сайту http://dnepr.info/news ви завжди будете в курсі всіх найважливіших новин міста, України і світу.