Silo House: житловий будиночок зі старого зерносховища

Архітектор Крістоф Кайзер, який всерйоз захоплюється зведенням невеликих житлових будівель, створив для себе вельми оригінальний будинок. Ця будівля нестандартної циліндричної форми зведено не «з нуля», а побудована на базі елеватора 1950-х, в якому колись зберігалося зерно.

Новий будинок в місті Фінікс (штат Арізона) має площу 31 кв. метр, проте архітектор зміг зробити його цілком придатним для комфортного життя. В будівлі вдалося розмістити по колу кухню, душ і шафи.

Цікаве архітектурне рішення, а ще, до речі, досить комфортні, теплі  і симпатичні дачні будинки виробляють на луцькому приватному підприємстві “МІК”.



На другому рівні знаходиться спальний лофт, де поміщається просторе двоспальне ліжко. Сюди можна легко потрапити завдяки спеціальним гвинтовим сходам.

В ході проведеної реконструкції будівля отримала нові округлі вікна та двері. Фасад будинку (обшивка зі сталі) був перефарбованы в білий колір. Поряд з незвичайним житлом розбито кілька грядок, на яких вирощується зелень.



При обробці інтер’єру Silo House використовувалася деревина волоського горіха. Тут переважають «теплі» відтінки, що робить це незвичайне житло дуже затишним. Судячи з радісних обличь нових власників, вони повністю задоволені своїм хоча невеличким, але затишним сімейним гніздечком.