Sathorn Unique. Найвищий покинутий хмарочос

Далеко не всі будови століття завершуються грандіозним відкриттям. Деякі будівля так і зостаються на стадії незавершених проектів, єдиними жильцями яких стають пацюки і бомжі.

Тайці називають Sathorn Unique будинком-привидом. Після кризи 1997 року по всьому Бангкоку таких примар було більше 500 штук. П’ятсот занедбаних недобудов! Звичайно, не всі такі розмашисті і знамениті, як Sathorn Unique, але все ж кількість вражає.

Як відомо, починаючи з дев’яностих років минулого століття, економіка багатьох азіатських країн відчула досить великий економічний підйом, завдяки інвестиціям іноземного капіталу. Зокрема, це торкнулося не тільки електротехнічної промисловості, але й дало суттєвий поштовх будівельній індустрії. При цьому одним з основних показників такого благополуччя вважалася наявність в столиці чи іншому економічному центрі країни великої кількості хмарочосів.

Не став винятком у цьому плані і Таїланд того часу. Бурхливе зростання різноманітних підприємств призвело до того, що в Бангкоку з великим розмахом почали будувати безліч висотних будівель «підвищеної поверховості». І одною з таких будівель був 49-ти поверховий хмарочос Sathorn Unique, який з розмахом почали будувати на самому початку дев’яностого року минулого століття, плануючи розмістити в ньому житлові, шикарні апартаменти класу люкс, а також офіси таїландських та іноземних компаній.

Однак незабаром наступив економічний спад, який торкнувся не тільки країни Південно-Східної Азії, але і Японії, Америки і Європи, і який призвів до того, що багато проектів, що так успішно розпочаті в ті, дев’яності роки так і залишилися проектами. І якщо деяким будівельним майданчикам Бангкока пощастило, і будівлі так і залишилися на кресленнях проектних бюро, то інвесторам хмарочоса Sathorn Unique не пощастило більшою мірою.



Практично було повністю освоєно будівельну частину всіх 49-ти поверхів виконаних з монолітного залізобетону, а на обробку внутрішніх приміщень вже не вистачило коштів, так само як і на благоустрій вулиць, прилеглих до Sathorn Unique. З урахуванням цього, починаючи з 1997 року, Sathorn Unique так і стоїть покинутим дивом центру міста Бангкока.

І не знати, скільки ще буде так стояти.

Элитная недвижимость всегда была в почете, и спрос на нее был стабильным, ибо кому не хочется стать счастливым обладателем шикарных апартаментов. И если вы решились на такое приобретение, знайте, что купить дом в Киеве недорого можно тут, опытные  сотрудники  АН “Альфаброк” подберут вам самый оптимальный вариант жилья Вашей мечты!