В Ірані побудували ресторан з солі

В іранському місті Шираз створили унікальний соляної ресторан. Крім незвичайних естетичних властивостей це місце володіє лікувальним ефектом. Головний матеріал для будівництва — сіль. Тут з неї виконано всі меблі, стіни, сходи.

Площа білого соляного ресторану становить 150 кв. м, ідея належить іранському підприємству Emtiaz Designing Group. Проект відноситься до екологічного будівництва міста. Архітектори використовували сіль, оскільки вона володіє крім естетеческих ще й цілющими властивостями — очищення повітря, насичення простору позитивними іонами.

Дизайн ресторану відрізняється плавними лініями, природними формами, оформлений відповідним освітленням. У такому місці люди занурюються в спокійну атмосферу, насолоджуються не тільки їжею, але і отримують користь від цілющого повітря.

Погодьтесь, досить незвичайна будівля. До речі, якщо вам потрібно вигідно придбати, або арендувати комерційну, чи житлову нерухомість, по посиланню  агентство недвижимости в Киеве ви дізнаєтесь про діяльність компанії СМАРТ РИЭЛТИ.


У цьому місті будівництво з солі не було проблематичним, адже неподалік знаходилося солоне озеро і соляні шахти, де багато такого «будівельного» матеріалу. Приміщення ресторану нагадує природні соляні печери, архітектори в проекті намагалися передати саме цю форму.

Початок будівництва — це проведення дослідницької роботи з вивчення пластів і типів солі. Після цього добували соляні блоки, проводили необхідну обробку для досягнення запланованих форм. Для скріплення блоків, і для того щоб будівельний матеріал був максимально довговічним використовувалася смола, натуральна камідь.



З давніх часів і до сьогоднішнього часу не вщухають суперечки про користь або шкоду солі при її вживанні в їжу. Проте, більшість людей не знають про її дивовижні цілющі властивості. Насправді, цей продукт ще в давнину був відомий як потужний лікувальний засіб при респіраторних захворюваннях, а також для нейтралізації токсичних речовин. Ще Гіппократ наказував хворим на астму інгаляційну терапію з використанням солоної води.

Ну а ресторан Salt Restaurant в Ширазі може служити яскравим прикладом будинку, який повністю відповідає принципам сучасного екологічно будівництва.