Будинок-гамак для життя на дереві

Мабуть кожен з нас мріяв в дитинстві побудувати собі будиночок на дереві. Зрештою, багатьом це вдавалось. Проте це була досить неприглядна і екстремальна конструкція з дерева, шишок, а іноді навіть з жолудів. Їй були страшні і вітер, і дощ, і навіть птахи побоювалися сідати на цей «будинок». Так ось тепер доля повернулася до нас пристойним місцем, і самі відчайдушні авантюристи можуть купити собі справжню квартиру на дереві. Називається вона «Dom'Up», а являє собою оригінальне поєднання будиночка і гамака.

Однушка, правда. Але ж це справжня квартира! З дерев’яною підлогою, двоспальним ліжком всередині. Можна і тумбочку поруч поставити, і стільчик. Дах зроблений з брезенту зі спеціальним покриттям, він не дуже “приглядний” зате можна на сайті компанії “TENTEX” http://tentex5.com замовити яскраві, надійні тенти і штори.

А щоб ввійти в житло, зовсім не обов’язково залазити на дерево. Драбинка до ваших послуг, панове! До речі, систему кріплень, яка не зашкодить деревм навколо, а також весь проект цього будинку на дереві розробили лісівник Бруно де Грюнне і архітектор Ніколас д Арселя.



Ці чудові голландці не перші, хто задумався про будівництво нормального житлового будиночка на дереві. Але їх проект відрізняється тим, що він практично складаний. З них дійсно можна буде переїхати, його легко демонтувати, так само як і встановлювати. Ціна кусається, і навіть дуже — 28 тисяч американських рублів, і система опалення поки що відсутня (але розробники обіцяють це виправити).

Зате «Dom’Up» дуже симпатично виглядає, житло восьмикутної форми, оснащене круглими вікнами — ілюмінаторами.



Тим, кому сподобалося таке незвичайне рішення квартирного питання, радимо подивитися і на Cocoon tree — кулястий будинок на дереві.



Важить він 60 кілограм, але зате витримує тонну ваги. Всередину можна встановити кондиціонер і обігрівач. Але найбільш вражаюче – це форма. Кокон, ось що вирішив створити Берні Дю Пайрат – автор проекту. Це схоже на джмелиний вулик, що висить на дереві. У комплект йде матрац розміром 3 метри в діаметрі і троси. Головною метою творців цього дива був випуск максимально зручного намета.

Бонус – можливість дивитися на все звисока і прокидатися з щебетанням птахів. А ночами ви опиняєтеся ближче до зірок. Розробники запевняють, що нічого романтичнішого ночі в наметі на дереві і бути не може. Ну і звичайно, це ж мрія всіх дітей світу! Справжній будиночок на дереві!