Glumac: найекологічніший офіс в Азії

Сучасна екологія буквально «рясніє» глобальними проблемами, які людство час від часу прагне якимось чином вирішити. Офіс компании «Глюмак» (Glumac), розташований у китайському Шанхаї – один з найбільш «зелених», тобто екологічних у світі. Нічого особливого, все просто, але це на перший погляд.

Вся справа у тому, що цей офіс не використовує електроенергію ззовні, а працівники не користуються міським централізованим водопостачанням і каналізацією.

Офіс компанії повністю відповідає найвимогливішим сертификатам світового рівня для споруд за такими параметрами: місце розташування, споживання електроенергії і води, вплив офисних приміщень на здоров’я людини, вартість та естетичний вигляд.

Архітектурний проект«зеленого» офісу передбачає використовування матеріалів (цемент, пісок,камінь) місцевого виробництва, так як цього вимагали умови LBC. Поблизу Шанхая немає каменоломень, але вихід знайшовся: кам’яні стільниці замінили вирізаними з коріана –синтетичного акрилового полімеру.

Офісні стіни утеплили тонкими панелями з внутрішнім вакуумним шаром. Хоч температура в Шанхаї рідко опускается навіть до 0оС, теплоізоляція для приміщення – значимий фактор. Спеціальні «екологічні» туалети передбачають збір продуктів життєдіяльності людини в специальний контейнер. Відходи нагріваються і прессуются. Чиститься контейнер 1 раз на півроку.

Електрикою і водою офіс забезпечують системи збору дощової води і сонячної енергії у такому обсязі, що вистачає на внутрішні потреби і компания навіть може «поділитися» з іншими офісами. Також тут діє найсучасніша система контролю забруднення повітря. Кожний співробітник компанії спостерігає в реальному часі зі свого смартфона за її змінами. Є тут оранжерея, як же без неї, в такому «зеленому» офісі.

Використання найсучасніших матеріалів та інноваційних технологій дещо збільшило вартість приміщення, але надалі, як вважають розробники, витрати окупляться.

Вітчизняний виробник меблева фабрика Елегант пропонує широкий вибір якісних функціональних корпусних та мягких меблів на любий смак і достаток.