Футболка Modvells допоможе позбутися сколіозу

Побувавши в руках винахідників і креативних дизайнерів футболка часом може здивувати самими незвичайними ефектами. Змінюючи свій колір під впливом теплового впливу, забезпечуючи моніторинг серцевого ритму, або навіть дозволяючи відтворювати на лицьовій поверхні різні малюнки, написи та прийняті зі смартфона твіти за бажанням і на вибір користувача.

А ось нещодавно з’явилася футболка, за допомогою якої можна позбутися сколіозу, принаймі так стверджують її розробники. Технологія тут проста: звичайну футболку забезпечили датчиками, які збирають інформацію про організм власника і передають її на комп’ютер. Спеціальна програма постійно аналізує дані, і як тільки людина починає горбитися, програма дає команду пристрою: людина отримує «дотикові відчуття» (які саме – розробники не уточнюють, але багато хто вважає, що це слабкий удар струмом), як нагадування, що потрібно тримати спину рівно.

Біометрична система, яка лежить в основі цього винаходу, отримала назву Modvells. Розробники стверджують, що з його допомогою можна позбутися від багатьох захворювань хребта. Програма встановлюється на смартфон, планшет або інший комп’ютер, поруч з яким людина проводить найбільше часу.


Програма безперервно аналізує положення хребта, і визначає, яким воно має бути в кожну секунду. Пристрій, який, можливо, б’є струмом, розташований трохи нижче шиї.

На презентаційних фото зображена футболка білого кольору з прозорою вставкою на спині. Чи є у продажу інші колірні рішення, а також чоловічі та жіночі моделі, на жаль, не повідомляється.

Творці Modvells кажуть, що у біометричної системи великий потенціал – вона може попереджати про нездужання, давати корисні поради не тільки у зв’язку з хребтом. Систему можна настроїти так, щоб вона сканувала організм людини цілком і відправляла дані в її медкарту.