Вітрогенератор INVELOX SheerWind вшестеро ефективніший за традиційні аналоги

Американська компанія SheerWind, яка спеціалізується на розробці і виробництві вітрогенераторів, представила свій новий продукт під назвою INVELOX. Новинка являє собою вітрову турбіну тунельного типу. Тривалі випробування в польових умовах продемонстрували, що турбіна може виробляти на 600% більше електроенергії, ніж традиційні аналоги!

Представники компанії заявляють, що цей продукт не тільки істотно перевершує в плані ККД традиційні вітряки, але і дозволяє домогтися зниження капітальних витрат на установку системи до $ 750 за 1 кВт генеруючої потужності.

Конструкція INVELOX дозволяє нагнітати повітря у верхню частину аеродинамічної труби, яка встановлюється вертикально. Потім повітряні маси прямують через канал, поступово звужується, це дозволяє природним чином прискорити потік вітру. Інженери SheerWind стверджують, що турбіна INVELOX може виробляти електроенергію навіть при мінімальній швидкості вітру (від 0.5 м/с).



На відміну від інших турбін, новинка може похвалитися мінімальним рівнем негативного впливу на екологію і на тваринний світ. Крім того, вітряк INVELOX відрізняється відносно низькою вартістю. За словами представників SheerWind, експлуатація цього енергоблоку цілком може бути прибутковою навіть без державних субсидій. Всі ці якості дозволяють INVELOX революціонізувати сектор відновлюваної енергетики в самий найближчий час.

Генеральний директор компанії, Дариош Алей, зазначив, що нова турбіна INVELOX відрізняється високою конкурентоспроможність у порівнянні з енергоблоками на природному газі і гідроелектростанціями. Вже зараз даною технологією цікавляться представники низки компаній зі списку Fortune 500, а також державні установи та галузеві експерти.

постачальник промислового обладнання в Києві