Рекламні технології по-японськи

Реклама повинна бути там, де вона привертає найбільше уваги – вирішили підприємливі менеджери японського рекламного агентства Absolute Territory PR, і запропонували своїм клієнтам розміщення рекламних стікерів на ... привабливих ніжках юних дівчат.

Японія не раз дивувала світ креативними рішеннями в найрізноманітніших сферах життя і побуту. Цього разу такою сферою стала реклама – брендів, продуктів, заходів і т. п. Незвичайність ж рішення полягає в тому, що рекламні стікери не розміщаються на великих рекламних щитах, як у випадку з рекламним агентством domino-art, не розклеюються і не роздають потенційним клієнтам-відвідувачам в руки, а розміщуються на відкритій області ніг молоденьких дівчаток, які, відповідно, отримують плату за її демонстрацію – зобов’язуючись носити коротку спідницю або шорти не менше 8 годин в день і перебувати при цьому в публічних місцях.



Оригінальна маркетингова стратегія, після її офіційного оголошення в минулому році, досить швидко знайшла свою аудиторію. Тільки на початок листопада 2012 року число зареєстрованих для участі дівчат, що пропонують свої ноги як рекламні майданчики, перевалило за 1300 осіб.

Регулярно оновлюються на сайті Absolute Territory PR і пропозиції для реклами. В число яких входять модні салони і перукарні, випуски музичних дисків і книг, спортивні та інші, переважно молодіжні заходи.

Участь дівчат у рекламних акціях з Absolute Territory PR (японською – Zettai Ryouiki) не становить складності. До реєстрації приймаються активні учасниці соцмереж, які мають не менше 20 друзів у своєму акаунті – і перетнули вікову позначку в 18 років.

Зареєструвавшись на сайті і отримавши схвалення адміністрації, дівчина отримує можливість вибрати відповідні рекламні пропозиції. Після чого вона отримує клейкі рекламні стікери і прикріплює один з них собі на ногу.

Звітує про виконання «роботи» дівчина через акаунт у соцмережах, кілька разів в день публікуючи там свої фото в повний зріст в публічних місцях. Обов’язково так, щоб була видна наклеєна на ногу реклама. Робити це можна на роботі, якщо вона відбувається не в закритому офісі, на навчанні, прогулюючись вулицями з подругами або навіть займаючись шопінгом. Відповідно, форма одягу – коротка спідниця або шорти, не прикривають стікер. Якщо ж дівчина не має доступу до соцмереж або забуває вчасно відправити туди фото, цей день не буде зарахований їй в оплату.