Бамбуковий смартфон ADzero на базі Samsung Exynos 4

Бамбук - унікальний матеріал з відмінними показниками міцності, екологічності і, що немаловажно, чудової естетики, через що виробники різноманітних споживчих товарів вже давно поклали на нього око. Різноманітні меблі, галантерея, біжутерія, ось уже скоро і бамбуковий смартфон появиться у продажу.

Взагалі ідея заслуговує уваги, згадайте здебільшого непривабливі корпуси наших мобільних гаджетів, добре ще, що на galaxystore.com.ua можна придбати класні чохли для  Samsung Galaxy S6 edge+ і інших популярних моделей.

А цей апарат і без чохла чудово виглядає!

Отож, деякий час тому в інтернеті була оприлюднена інформація про те, що британська компанія AD готується випустити новий смартфон, що працює під управлінням операційної системи Android, а називатися він буде 4.0, ADzero Bamboo. Новинка не повинна кардинально відрізнятися від інших подібних девайсів, проте в якості матеріалу для виготовлення корпусу буде застосовуватися натуральний бамбук, що приверне досить велику аудиторію потенційних покупців.

Концепт смартфона був представлений студентом університету Мідлсакс – Скотом Вудхаусом. Але, вже зараз ми можемо з упевненістю заявити, що телефон, нарешті, почав свій рух до масового виробництва, свідченням чого виступила публікація фотографій прототипу вже оновленої версії девайса.

Тепер, можна говорити про зміни в дизайні кільця навколо камери, спалахи на тильній стороні корпусу, а також про інше місцезнаходження microUSB-порт і 3,5 мм входу під навушники. Після деяких зовнішніх коректувань, виробник повідомив про свої плани поліпшити безпосередні специфікації смартфона, щоб він відповідав «кращим сучасним стандартам».

Новинка, як ми вже говорили, буде працювати під управлінням операційної системи Android 4.0 з встановленою поверх фірмовою оболонкою ADOAS UI. Головною характеристикою є чотирьохядерний процесор 1,4 ГГц Samsung Exynos 4: такий же можна знайти в Samsung Galaxy S III. Плюс 1 ГБ оперативної пам’яті і 16 Гб вбудованої пам’яті.

Початок продажів ADzero Bamboo на території Китаю і Великобританії стартує вже в четвертому кварталі цього року, напередодні різдвяних свят. А ось релізу в інших регіонах світу доведеться почекати трохи довше. Також, неясним залишається питання ціни, однак, враховуючи обіцяні «гідні» специфікації, можна не розраховувати на скромну вартість ADzero Bamboo.