«Передсмертне бажання»: найміцніша у світі кава

Якщо ви вважаєте, що звичайна кава не особливо бадьорить, і з її допомогою неможливо отримати достатнього припливу сил, то вам обов'язково варто скуштувати кави, яка вважається найміцнішою у світі.

Називається вона дуже красномовно «Передсмертне Бажання» (в оригіналі Death Wish) і згідно опису, містить в три рази більше кофеїну, ніж стандартні сорти кави темного обсмаження. Замовивши обід з кавою «Передсмертне Бажання», можна отримати стовідсоткову впевненість у тому, що ваша працездатність серйозно збільшиться.

Назва цієї кави і логотип з черепом і кістками це скоріше не відлякуючий, а приваблюючий елемент, адже людям завжди хочеться спробувати щось заборонене. Втім, якщо ви не любитель екстремальних експериментів, а просто цінуєте хорошу якість і вишуканий смак, найбільш доречною буде Lavazza Киев від компанії Кофемаг, тим більше, що ціни досить помірковані.

Втім агресивна реклама дає свої результати, і «Передсмертне Бажання» знайшла численних прихильників серед тих, хто бореться з надмірною сонливістю. Скуштувати такий напій можна в кав’ярні Death Wish Coffee, розташованій в штаті Нью-Йорк. Якщо у вас немає можливості з’їздити в США тільки лише для того, щоб пригоститися чашкою кави, можете купити її прямо на сайті закладу. Стандартна фунтова упаковка (0,3 кг) коштує 20 доларів.

Співробітники кав’ярні розповідають про те, що в їх розпорядженні кавові зерна, які володіють ароматом арабіки, але при цьому мають у своєму складі більше кофеїну. Варто зазначити, що сорти арабіки зазвичай містять менше кофеїну, ніж робуста. Відбувається це унаслідок того, що сорти кави темного обсмаження піддаються більш тривалій термічній обробці і через це втрачають певну частину цього компонента.

Таким чином, якщо кава, яку ви зазвичай п’єте, має міцний смак і стійкий аромат, то кофеїну в ній досить мало. Просто існує упередження, ніби арабіка через свій міцний смак містить у своєму складі більше кофеїну, ніж робуса. Ця позиція настільки вкоренилася у свідомості людей, що співробітники кав’ярні змушені були знайти компромісне рішення. Вони знайшли такий сорт кави, який одночасно володіє запашним букетом арабіки і містить велику кількість кофеїну. Як не дивно, у них все вийшло, і напій може сміливо претендувати на місце в Книзі рекордів Гіннесса.