Fiore di Cristallo: найдорожча у світі кухня

Більше $1 млн доведеться заплатити тій, господині, яка бажає готувати на найдорожчій кухні у світі. В наші дні багаті люди без проблем можуть замовити собі ексклюзивну кухню, яку зроблять в єдиному екземплярі, за індивідуальним проектом. Але всі вони меркнуть на тлі цієї найдорожчої кухні в світі, вона як дорога картина, в ній кожен штрих на своєму місці, кожен мазок доповнює загальну сюжетну лінію...

Виготовляємо якісні меблі на заказ в Києві, гарантуємо чітко обумовлені терміни виконання, доступні ціни, скрупульозне врахування всіх індивідуальних побажань

Отож, проект під назвою Fiore di Cristallo від британського шефа Альдо Зіллі і дизайнера інтер’єрів Клаудіо Келіберті обійдеться поціновувачам авторської і високої кухні в $1,6 млн.



Настільки висока ціна цілком виправдана. У декорі майстри використовували елітне муранське скло, гірський кришталь, натуральний мармур.

Центральне місце в кухні займає скляний столик, вартістю $37 тис. Його освітлює елегантна люстра, прикрашена ювелірними кристалами Swarovski, виконаний на замовлення освітлювальний прилад обійдеться Вам в $42 тис. На прозорій раковині з гірського кришталю ціною $4,3 тис., встановлений хромований змішувач від бренду Philip Starck. Ручки змішувача також прикрашають кристали фірми Swarovski – $2,6 тис.

Робоча поверхня кухні і стільниця столу для оброблення оцінена в $11 тис., бо вони зроблені з природного каменю. До цієї меблевої розкоші додається набір побутової техніки від німецької марки Gaggenau – $38 тис. Зазначимо, що ця елітна техніка збирається виключно вручну, так що за якість відповідають експерти Gaggenau особисто.


Кухня неможлива без побутової техніки, тим більше така, як Fiore di Cristallo. У загальний декор добре вписується елітна техніка Gaggenau. Холодильник обійдеться в $8 тис., холодильник для винної колекції та шампанського — $4,3 тис., професійна кава-машина для приготування еспрессо — $2,8 тис.

Цілісність декору підтримується за рахунок обробки техніки. Її двері виконані з полірованої міді, а ручки виблискують кристалами. Для того щоб зібрати меблі та укомплектувати кухню Fiore di Cristallo потрібно 8 місяців роботи.