“Космічний” годинник MB&F HM6 Space Pirate

Відомий своїми сміливими рішеннями бренд MB&F представив версію годинника HM6 Space Pirate . Модель HM6 RT є новітньою версією хронометра Horologic Machine 6 Space Pirate.

У 2014 році «хорологічний апарат» від MB&F завоював велику популярність завдяки прекрасному поєднанню дизайну і функціональності. На минулому міжнародному конкурсі дизайну Red Dot годинник удостоївся нагороди «Кращі з кращих»: 5000 претендентів на це звання отримали лише 81.

Хронометр незвичайного дизайну виглядає переконливо і солідно – він являє собою футуристичний космічний корабель з науково-фантастичних бойовиків. Представники швейцарської компанії МВ & F заявили, що хотіли б, щоб сучасні серйозні бізнесмени виглядали більш привабливо і злегка агресивно, немов космічні пірати. Однак, навіть у пересічного землянина на руці цей годинник виглядає просто чудово

Корпус годинника, безумовно, чимось нагадує космічний корабель. Але в цьому й полягав задум дизайнера Максиміліана Бюссера, який є великим шанувальником наукової фантастики. На цей раз він черпав натхнення з аніме-серіалу «Капітан Майбутнє» (Captain Future), де головний герой пересувається на космічному кораблі «Комета». Вигнуті лінії годинника HM6 RT надають їм більш природну форму в порівнянні з моделями-попередниками.


На корпусі годинника розташовується 5 невеликих куполів з сапфірового скла. У двох нижніх «ілюмінаторах» відображаються години і хвилини. Два верхніх куполи мають чисто естетичну функцію: в них обертаються два «мотора» космічного корабля, розроблені MB&F спільно з компанією David Candaux Horlogerie Créative.

В цілому ж варто відзначити, що і оригінальна і оновлена моделі Space Pirate є гідними продовженнями фантастичної серії годинника Horologic Machine, народженої фантазіями космічного футуризму 70-х років минулого сторіччя.

Наручний годинник «Space Pirate» в титановому корпусі на ремінці з чорної телячої шкіри випущений обмеженою кількістю – 50 примірників, ціна одного екземпляра 230 000 доларів.